Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τρεις ήταν οι λόγοι επικράτησης του ΚΕΑΔ

Σύμφωνα με τον αλβανό δημοσιογραφο Engjell Serjani της ηλεκτρονικής εφημερίδας Gazeta Shqip τρεις ήταν οι λόγοι επικράτησης του ΚΕΑΔ στο Αργυρόκαστρο, συγκεκριμένα:

- Η συνεργασία με το PS
Η άτυπη αλλά ξεκάθαρη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξουδετέρωσε όλες τις δομές των σοσιαλιστών που υποκεινταν στον κυριότερο αντίπαλο του ΚΕΑΔ στη Δρόπολη, το Βαγγέλη Ταβο. Οι σοσιαλιστές της Δρόπολης δύο μήνες πριν τις εκλογές έστειλαν επιστολή στον Ράμα που ξεκαθάριζαν πως αν το PS αφήσει ελεύθερο το πεδίο στο ΚΕΑΔ οι ίδιοι θα μποικατάρουν τη διαδικασία. Έτσι το ΚΕΑΔ κατέβηκε στην εκλογική αναμέτρηση έχοντας ως κύριο αντίπαλο το νεοσύστατο κόμμα Mega και όχι το PS.

- Η απειρία του Mega
Το Μega εκτός από έλλειψη εμπειρίας είχε να επιδείξη και μια εντελώς αδιευκρίνιστη ιδεολογική ταυτότητα. Υπάρχει ακόμα τα δίλλημα αν το MEGA είναι ένα καινούγιο κόμμα που έχει τη στήριξει ελλήνων πέρα των συνόρων (της Αλβανίας) ή είναι ένα κόμμα που έχει τη στήριξη της αλβανικής δεξιάς και του PD.  Επίσης η μη ενεργή στήριξη απο το Σπύρο Ξέρα κατα την προεκλογική περίοδο επηρέασε αρνητικά.

- Οικονομική ισχύ.
Η ενίσχυση του ΚΕΑΔ απο μια μερίδα γνωστών ελληνων επιχειρηματιών της Αλβανίας του έδωσε τη δυνατότητα να μεταφέρει περισσότερους ψηφοφόρους από την Ελλάδα πρις την Αλβανία.

http://www.gazeta-shqip.com/politike/afe132c58835aeb78fe565dd9d7166e3.html

1 σχόλιο: