Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, Ο ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Έθνος  την 20 Νοεμβρίου 2010 ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει πως η κατάγεται και από τη Μοσχόπολη.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του δημοσιογράφου  για το πως θα κατορθώσει να φέρει πιο κοντά τις δύο ψυχές της πόλης όταν οι μισοί αμφισβητούν τον πατριωτισμό του, απαντά:
"Είναι πολύ λιγότεροι, κύριε Μαχαίρα. Την ελληνικότητα ή τον πατριωτισμό μου τον αμφισβητούν οι φανατικοί. Εχω αίσθηση πατριωτισμού, μόνο που αυτή δεν εξαντλείται στο «ζήτω η ελληνική σημαία».

Η καταγωγή η δικιά μας είναι από το Προύσοβο, που τώρα είναι στα Σκόπια, και από το Νυμφαίο, που έρχεται από τη Μοσκόπολη της Αλβανίας. Πώς να το πω... Αισθάνομαι και λίγο Ελληνας της διασποράς. Αν θες, ο πατριωτισμός ή η ελληνικότητά μου είναι πέρα από τα σύνορα."

Εμείς να ευχηθούμε στο νέο δήμαρχο καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Ελληνική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Αλβανίας

Ελληνική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Αλβανίας


Ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο Chinook έστειλε η Πολεμική Αεροπορία στα Τίρανα, προκειμένου να παράσχει βοήθεια σε πλημμυρισμένες περιοχές της Αλβανίας.

Τα ελληνικά ελικόπτερα 11μελη ομάδα έρευνας και διάσωσης και εφόδια. Η αποστολή οργανώθηκε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας με τονΈλληνα ομόλογό του, Δημ. Δρούτσα, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε ότι η Αλβανία κάνει δεκτή την προσφορά βοήθειας από την Ελλάδα

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=230379