Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗ ΔΡΟΠΟΛΗ

Συνελήφθει από την  αστυνομία Αργυροκάστρου ο 36χρονος Bujar Kalemi από το χωριό Zhapokika Τεπελενίου ενώ επιχειρούσε να διαρήξει την εκκλησία στο χωριό  Λάμποβο.
Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον επιμελητή της εκκλησίας ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την αλβανική αστυνομία.
Ο Kalemi φαίνεται να είναι ο δράστης και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων που συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα:
Την 01/10/2009 είχε διαρρήξει  την εκκλησία του χωριού Γοραντζή στην Κάτω Δρόπολη και την 03/10/2009 την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Τεριαχάτι της Κάτω Δρόπολης.
Και τέλος την 14/10/2009 είχε διαρρήξει την εκκλησία του χωριού Πολύτσανη στην επαρχία Πογωνίου.
Ο δράστης έπαιρνε οτι χρηματικό ποσό έβρισκε στο παγκάρι καθώς επίσης και ότι εικόνες μπορεί να είχαν κάποια εμπορική αξία.

Το πλήρες άρθρο στα αλβανικά εδώ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Π.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η Β. ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


... Σύντομα βέβαια, θα πρέπει να επανέλθει αναπροσαρμοσμένο στα στόματα των Ελλήνων πολιτικών και το θέμα της Βορείου Ηπείρου... Η περιοχή αυτή είανι τόσο ελληνική όσο και τα Γιάννενα.

Περιοδικο ΚΛΙΚ, Φεβρουάριος 1992.

Το ειδαμε εδω

Μέρικά χρόνια, όμως, αργότερα,  όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό ο Φώτης Στρακόσιας και η ομάδα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα κάτω απο τα δοκάρια (ειχε αποδοκιμαστει έντονα ο Φώτης) ο ίδιος εκδότης είχε γράψει ένα άρθρο για το πως πρέπει να είναι ο νέος τερματοφύλακας και ανάμεσα στις προυποθέσεις που είχε θέσει ήταν να μην είναι αλβανός, εννοωντας προφανως το Στρακοσια. 

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ANSAMBLI ARTISTIK "LLESH PAL CUPI" VRISERA

Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο  με καλλιτεχνικό πρόγραμμα ομίλου της Ανω Δρόπολης επί κομμουνιστικού καθεστώτος  είναι αρκετά "ταλαιπωρημένο" και δεν φαίνεται ξεκάθαρα η ονομασία του ομίλου. Με λίγη προσοχή θα διαπιστώσετε πως το συγκρότημα φέρει την ον ονομασία "LLESH PAL CUPI" .
Φαντάζομαι θα αναρωτιέσται όλοι για ποιό λόγο δόθηκε αυτή η ονομασία στο καλλιτεχνικό συγκρότημα και ποιός ήταν ο Llesh Pal Cupi.
Καταρχήν, μπορεί να γίνει η υπόθεση πως το μειονοτικό συγκρότημα πήρε ένα αλβανικό όνομα για να δείξει προς τους έξω πως στην σοσιαλιστική Αλβανία δεν υπάρχουν διακρίσεις και πως ότι γίνεται αφορά το σύνολο των πολιτών ανεξερτήτως εθνικής καταγωγής.
Ο Llesh Pal Cupi ήταν φαντάρος (ή στρατιωτικός) που υπηρετούσε στην παραμεθώριο. Ο μακαρίτης είχε μια κακιά συνήθεια, κάθε πρωί την ώρα που από την ελληνική πλευρά των συνόρων γινόταν η έπαρση της σημαίας αυτός πήγαινε σε εμφανές σημείο και ικανοποιούσε τις σωματικές του ανάγκες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ωραία πρωία, κάποιος εξαγριωμένος Έλληνας φαντάρος (ή στρατιωτικος) να του αδειάσει ένα γεμιστήρα! Και έτσι το χάσαμε το παληκάρι...

Υ.Γ. Η ιστορία αυτή εχει διαδοθεί στόμα με στόμα και είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν ανακρίβειες ή υπερβολές. 

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ποινή στον Μπολάνο για το ξυλοδαρμό του Κορκονέα


Δεν πέρασε στο «ντούκου» ο ξυλοδαρμός του βαρυποινίτη Επαμεινώνδα Κορκονέα από τον προφυλακισμένο Νταμιάνο Μπολάνο στις φυλακές Δομοκού! Ο νεαρός αντιεξουσιαστής τιμωρήθηκε με πειθαρχική ποινή αποχής 12 μηνών από τα μεροκάματα της φυλακής!



Στην επίσημη εκδίκαση της υπόθεσης από τον εισαγγελέα των φυλακών, ο κατηγορούμενος ως μέλος της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με τον πρώην ειδικό φρουρό που καταδικάστηκε για την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και φρουρούνταν από τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.



Καθ’ όλη την διαδικασία, ο Μπολάνο έβριζε και προκαλούσε τον Κορκονέα που κλήθηκε να καταθέσει για την επίθεση που δέχθηκε όταν μιλούσε στο καρτοτηλέφωνο της φυλακής. Ο ίδιος ο Μπολάνο αρνήθηκε να απολογηθεί και δήλωσε μόνο ότι "ως αναρχικός επαναστάτης είχε καθήκον να… σαπίσει στο ξύλο τον δολοφόνο ενός συντρόφου". Ζήτησε, όμως, να μην γραφτεί η δήλωσή του στα πρακτικά.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=113549

Συμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες η Ενωση Χειμαριωτων σκεφτεται σοβατα το ενδεχομενο να τιμησει τον ηρωα αστυνομικο στην επομενη κοπη πιττας  και να προβει σε πορεια διαμαρτυριας μπροστα απο την αλβανικη πρεσβεια  διαμαρτυρομενη για τη βια που ασκουν οι αλβανοι εναντια στα ελληνικα σωματα ασφαλειας.

Εχουν καταπιει τη γλωσσα τους ολα τα ακροδεξια μπλογκ  που εσπευσαν να χαρακτηρισουν το Δαμιανο αλβανο.