Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΠΟΣΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;

Σε παλιότερη αναφορά μου είχα ασχοληθεί με τις ενδυματολογικές επιλογές του κυριου Οικονόμου όχι επειδή με απασχολεί τοσο το καθ αυτού ενδυματολογικό θέμα όσο το τι υποδηλώνει ο τρόπος ένδυσης ενός δημοσίου προσώπου ιδιαιτέρος οταν λαμβάνει μέρος σε κάποια επίσημη εκδήλωση.

Μια ακόμα σκέψη που είχα κάνει τότε αλλά δεν τη διατύπωσα ήταν πως θα ήταν ντυμένος ο Οικονόμου αν τον είχε καλέσει να τον τιμήσει η τελευτάια τοπική οργάνωση του τελευταίου ελληνικού κόμματος.

Αυτές τις μέρες λοιπόν, ο επι δυο έτη πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά επανήρθε για να θυμίσει σε όλους μας πόσο «καλά» γνωρίζει το αντικείμενο του.

Αναρωτιέται λοιπόν, πόσοι βορειοηπειρώτες έχουν υπολογιστη.

Προφανώς ο κύριος Οικονόμου δεν θα έχει αναρωτηθεί ποτέ του ποσοι Θεσσαλονικείς ή πόσοι Τρικαλινοί έχουν υπολογιστή.

Αναρωτιέται όμως πόσοι βορειοηπειρώτες έχουν υπολογιστή διότι στο μικρό εγκέφαλο του οι βορειοηπειρώτες είναι κάτι κακόμοιρα και μίζερα χρηματοιδοτούμενα ανθρωπάκια που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Αυτο τον άνθρωπο, λοιπόν, κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι της βορειοηπειρωτικής πολιτικής σκηνής τον προσκαλούν στις κομματικές τους εκδηλώσεις για να αναλύσει τα περι βορειοηπειρωτικού ελληνισμού με μοναδικό σκοπό να τον εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά. Γνωρίζοντας εκ των προέρων πως αυτό που θα κάνει είναι να κατηγορήσει τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Και βέβαια κάτι τέτοιες στιγμές δε μπορώ να μην επναφέρω στη μνήμη μου την ιστορική πλέον δήλωση ενός άλλου επιφανούς αντρός " Όλοι έχουμε what's up!"