Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ALPHA BANK;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr ο δραστης της ληστείας στην Alpha Bank στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος είναι Βορειοηπειρώτης. Αν και στην αρχή του κειμένου τον χαρακτηρίζει βορειοηπειρώτη  στη συνέχεια αναφέρετε σε αυτόν με τον όρο Αλβανός ή "ο αλβανικής καταγωγής".
Πλήρη σύγχηση, αν και για την πλειοψηφία των αναγνωστών δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά.

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

8 Χρόνια «Νεολαία Βορειοηπειρωτών»

Σαν σήμερα 8 χρόνια πριν (5 Οκτωβρίου 2003) κάπου στο κέντρο της Αθήνας, μια μικρή ομάδα νέων με καταγωγή απ’ την Βόρειο Ήπειρο έριξε τις βάσεις για τη δημιουργία και το ξεκίνημα της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών». Στο πέρασμα των χρόνων η Νε.Β εδραιώθηκα και κατάφερε, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, να επικρατήσει και να αποτελεί πλέον τον βασικότερο φορέα εκπροσώπησης νέων βορειοηπειρωτών στον Ελλαδικό χώρο.
Πρωταρχικός στόχος της ήταν η συσπείρωση όσο περισσότερων νέων και η καλλιέργεια του αισθήματος αγάπης και προσφοράς προς την ιδιαίτερη πατρίδα. Ο σκοπός αυτός επετεύχθη με επιτυχία, καθώς κάθε χρόνο που περνούσε ο αριθμός μελών αυξανόταν με αποτέλεσμα σήμερα να αριθμεί περίπου 3.000 μέλη.Έντονη είναι η δράση και η κινητοποίηση που έχει καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της και πάντα είναι παρούσα και παίρνει θέση σε προβλήματα που απασχολούν την Βόρειο Ήπειρο.Δέσμευση της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» και των εκάστοτε εκπροσώπων της αποτελεί η συνέχιση του αγώνα υπέρ της ιδιαίτερης μας πατρίδας με γνώμονα την αγάπη, την ειλικρίνεια και την ανεξαρτησία από κάθε είδους κομματικών χρωματισμών.Νεολαία ΒορειοηπειρωτώνΤρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

1933 SKENDERBEU


Skenderbeu 1933

Σημερινό δημοσίευμα της Gazeta Shqiptare αναφέρει πως στην απογραφη του 1945 στην περιοχή της Κορυτσάς δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας.
Προφανώς και δεν είμαστε σε θέση  να γνωρίζουμε ούτε τα αποτελέσματα της απογραφής, ούτε τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθει.
Αυτό που γνωρίζουμε όλοι είναι πως η Αλβανία είναι απο τις τελευταίες χώρες, αν όχι η τελευταία, στην οποία επετράπησαν οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών.
Θα αναρωτιέσται τι σχέση έχει το ποδοσφαιρο με την απογραφή, και όμως η ποδοσφαιρική ομάδα της Κορυτσάς που κατέκτησε το πρωτάθλημα Αλβανίας το 1933 είχε το παρακάτω ρόστερ:


1933 Skenderbeu:

Klani Marjani, Kristaq Bimbli, Andrea Cani, Andon Miti, Lefter Petra,

Fori Stassa, Nexhat Dishnica, Tomor Ypi, Thoma Vangjeli, Servet Tefik Agaj,

Enver Kulla, Vasil Trebicka, Stavri Kondili, Aristotel Samsuri. Trainer:

Qemal Omari

Μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, μπορεί όμως να σημαίνει και πολλα...