Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ Ο ΡΩΔΗΣ ΖΗΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Με σχόλιο στην ιστοεσλίδα deropoli.com γνωστό στέλεχος της Ομόνοιας που δραστηριοποιείται στην Αθήνα ζητά την τιμωρία του ατίθασου Ηρώδη επείδη παρέκλινε της κομματικής γραμμής.



QUIZ

Σε ποιους ανήκει η φραση:

"Μέχρι που θα φθάσει το παραλήρημα του εθνικισμού;…"






α) ΣΥΡΙΖΑ
β) ΚΕΜΟ
γ) ΣΦΕΒΑ

ΦΑΗΛΟΣ.. Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙOΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

«Όποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική. Ήταν και είναι για την εθνική πολιτική, την συμπαράσταση στον Κυπριακό και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στο Αρμενικό και Κουρδικό Κίνημα. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, την Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος.Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του. Εγώ πάντως στις 4 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, το οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποιοι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται».

Αυτη ήταν η απάντηση του στενού φίλου του προέδρου της ΝΔ στην επίθεση που δέχτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ανάμεσα σε όλα τα άλλα δήλωσε στο Βήμα fm για το Φαήλο Κρανιδιώτη «Είναι όψιμος Νεοδημοκράτης. Γνωρίζω τους αγώνες του για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, όχι όμως και για τη ΝΔ. Γι’ αυτό δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές στη ΝΔ».

Άντε να πάρει την εξουσία ο Αντωνάκης να δουμε και εμείς καμιά άσπρη μέρα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αγράμματος πολιτικαντισμός


Tου Παντελη Μπουκαλα




Αδικος κόπος να θυμίζεις στους γραμματολογούντες πολιτικάντες ότι οι γλώσσες δεν συμμετέχουν σε καλλιστεία και διαγωνισμούς. Αρα δεν έχει νόημα να τους θυμίσεις ότι καμιά τους δεν έχει ανακηρυχθεί ομορφότερη, καμία πλουσιότερη, καμία εξυπνότερη. Αδικος κόπος να τους διακόψεις την ώρα που, συμπυκνώνοντας την αγραμματοσύνη τους, πετάνε το δόγμα ότι «μόνο η ελληνική γλώσσα έχει τη λέξη μπέσα» (όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, έπειτα από χίλιους άλλους) και τη λέξη κέφι (όπως έχουν γράψει αμέτρητοι «ελληνόψυχοι» ή απλώς αδαείς), και να τους πεις: Εντάξει ρε παλικάρια, μόνο που η μπέσα έχει αλβανική καταγωγή και το κέφι τουρκική και στο βάθος αραβική. Κι αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τη δύναμη της ελληνικής ή της αλβανικής, γιατί αυτή είναι η δουλειά των γλωσσών: να δανείζονται και να δανείζουν, χωρίς να κρατάνε αποδείξεις και διπλότυπα.



Αδικος κόπος να θυμίσεις στους εμπόρους της θεοπροσφερθείσης ελληνικής υπεροχής και της ανάδελφης μοναδικότητας πως είναι σκέτο παραμύθι το ευρύτατα διακινούμενο ότι για μία και μόνη ψήφο η ελληνική δεν έγινε η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ το 1776, αντί της αγγλικής· σκέτο παραμύθι πως η ελληνική διαθέτει εκατομμύρια λέξεις· σκέτο παραμύθι ότι τα αρχαία ελληνικά έχουν ψυχοθεραπευτική δράση, και μάλιστα παραμύθι προσοδοφόρο, γιατί πάνω του στήνονται παραφροντιστηριακές και παραϊατρικές επιχειρήσεις· σκέτο παραμύθι ότι τα κομπιούτερ μόνο τα αρχαία ελληνικά αναγνωρίζουν σαν «νοηματική» γλώσσα και ότι ο Μπιλ Γκέιτς, ξυπνάει το πρωί, φοράει χλαμύδα, μιλάει αρχαιοελληνιστί στον καθρέφτη του («Τι τηνικάδε αφίξαι, ω Βίλιε; ή ου πρω έτι εστίν;») κι όταν πλαγιάζει μουρμουρίζει τους αρχικούς χρόνους τού φέρω/φέρομαι, γιατί έχει αποδειχθεί κλινικοεργαστηριακώς ότι τα ενήχονοχα/ενηνόχειν/ ενήνεγμαι/ενηνέγμην είναι εξόχως χαλαρωτικά και δεν χρειάζεται πια να μετράει ανοιχτά παράθυρα για να αποκοιμηθεί· σκέτο παραμύθι ότι χρειάζονται όλα αυτά τα παραμύθια για να αγαπήσουμε τη γλώσσα μας, να την εκτιμήσουμε ως αυτό που όντως είναι και να την υπηρετήσουμε.



Και λέω άδικος κόπος γιατί οι πεπεισμένοι ότι όλα αυτά τα παραμύθια είναι όχι το τρίτον από της αληθείας αλλά το όλον της, ή δεν θα διαβάσουν καθόλου τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις ή, αν τις διαβάσουν, θα βαφτίσουν μισέλληνα ή ανθέλληνα όποιον παίρνει τον Τριανταφυλλίδη λίγο πιο σοβαρά υπόψη απ’ ό,τι τον Γεωργιάδη ή τον Ροντούλη (τον άκουγα το 2008 στα «Τζαρτζάνεια» του Τυρνάβου να αναμασά όλα τα ελληνογλωσσοκοπήματα μπροστά στους εμβρόντητους συνέδρους) και θα πάνε παρακάτω, οδοστρωτήρες σωστοί. Θα ξαναπούν δηλαδή τα ίδια (αυτο)βαυκαλιστικά, οι αντιρρησίες θα ξαναγράψουν τα ίδια, αλλά ουδείς ημιεγγράμματος πολιτικάντης θα μετακινηθεί μισή σπιθαμή από τα δόγματά του. Γιατί θα πάψει να είναι αυτό το «επιτυχημένο» που ήδη είναι.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_18/11/2011_1296845

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ

"Η συμμετοχή του ΛΑ.Ό.Σ. στην κυβέρνηση αλλά και ο καθοριστικός του ρόλος στης πολιτικές εξελίξεις, του δίνει πλέον την δυνατότητα να δοκιμαστεί πρακτικά στην εξουσία και όχι θεωρητικά και εκ του ασφαλούς από τον ρόλο της αντιπολίτευσης, όπως η Αριστερά." (Α.Κ)





Τελικά, η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθειά πολιτική, κοινωνική, κρίση αξιών και θεσμών και εντάσσεται σε μια ευρύτερη κρίση στην Ευρώπη η οποία πληρώνει το τίμημα της παγκοσμιοποίησης καθώς επίσης και της απαξίωσης των εθνών-κρατών. (Α.Κ)


http://pitsirikos.net/2011/11/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C/
 
http://toorama.blogspot.com/2011/11/blog-post_16.html

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΤΖΗΣ VS ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Κώστας Χατζής έγινε γνωστός στο ευρύ βορειοηπειρωτκό κοινό όταν έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ και κυρίως για το οτι υποστήριξε να εχουν δικαίωμα ψήφου και οι βορειοηπειρώτες μη κάτοχοι ελληνικής υπηκοότητας. Ο Κώστας Χατζής φέρεται να ήταν ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα, με  ένα δεκασέλιδο κείμενο κατακεραυνώνει τον αρχηγό της ΝΔ για τη στάση του απέναντι σε όλα τα κρίσιμα θέματα, ξεκινώντας απο το μνημόνιο μέχρι το μεταναστευτικό νόμο και δηλώνει τη μη στήριξη του στο πρόσωπο του Σαμαρά 
Κρίνοντας από την προεκλογική στάση του με τις συνεχείς αναφορές στα δίκαια των βορειοηπειρωτών ήμουν σχεδόν πεποισμένος πως θα έκανε έστω και μια μικρή αναφορά στη στάση της ΝΔ στα δύο θέματα που απασχόλησαν τους συμπατριωτες μας το τελευταίο διάστημα, δηλαδή την απογραφή και τις συντάξεις του ΟΓΑ.
Τζάμπα διάβασα δέκα σελίδες, καμία αναφορά! 

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Σημερινό δημοσίευμα  της εφημεριδας  Ελευθεροτυπία φιλοξενεί δηλώσεις διευθυντή υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας ο οποίος δηλώνει πως οι αναλήψεις χρημάτων γίνονται κυρίως από ηλικιωμένους, γυναικές και αλβανούς μετανάστες. «Ο κόσμος επηρεάζεται τρομερά από την τηλεόραση σε σχέση πάντα με το μορφωτικό του επίπεδο. Οι Αλβανοί έχουν σηκώσει όλοι τα χρήματά τους. Οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο από τους άντρες. Πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται να τζογάρουν. Μαζεύουν ευρώ και σε περίπτωση που έρθει η δραχμή να κερδίσουν από τη διαφορά συναλλάγματος».

Τα ποσά ,βέβαια, που αποσύρουν οι παραπάνω κατηγορίες καταθετών ειναί πολύ μικρά σε σχέση με τα συνολικά κεφαλαια που εχουν φυγει απο τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Βήμα έχουν φύγει στο εξωτερικό συνολικά 220 δις ευρώ.
Να σημειώσουμε εδώ πως για τους αλβανούς πολίτες το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πολύ πιο αξιόπιστο απο το αντίστοιχο αλβανικό. Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτή έπαιξε σίγουρα η υπόθεση με τις παρατράπεζες όπου χιλιάδες αλβανοί έχασα όλες τις αποταμιεύσεις τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η προτίμηση τους σε τράπεζες όπως η Εθνική και η Αγροτική που κατά κάποιο τρόπο θεωρούνται δημόσιες.
Ένα άλλο αξιοπρόσεκτο σημείο είναι το γεγονός πως αλβανοί πολίτες (κυρίως ελληνικής καταγωγής) ενώ διαμένουν μόνιμα στην Αλβανία διατηρούν τις καταθεσεις τους σε ελληνικές τράπεζες αν και σχεδόν όλες τους διαθετουν θυγατρικές στην Αλβανία.
Σίγουρα οι εξελίξεις των δύο τελευταίων ετών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία που είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας σε τομείς που δραστηριοποιούνται μετανάστες οδήγησε πολλούς απ αυτούς στο δρόμο της επιστροφής. Οπότε δε μπορούμε να αποκλείουμε και την περίπτωση οι αναλήψεις αυτές να γίνονται και από άτομα που επιστρέφουν μόνιμα στη χώρα τους.