Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αναζητώντας τη "γραπτή έκκληση" στον ηλεκτρονικό τύπο

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση τύπου του MEGA ότι ένας από τους λόγους της ήττας ήταν το ότι
"Σε κάθε χωριό κυκλοφορούσε γραπτή έκκληση σε μορφή απειλής με την υπογραφή «Βαγγέλης Ντούλες», την οποία καταγγείλαμε και δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο".
Αφού βεβαιώθηκα αρχικώς ότι στο δικό μου το χωριό δεν κυκλοφορούσε καμία τέτοια "γραπτή έκκληση" ξεκίνησα την ανάζητηση του παραπάνω εντύπου.Σε πρώτη φάση έψαξα για ιστοσελίδα του "κόμματος των Ελλήνων", σκεπτόμενος ότι αφού είχαν τη δυνατότητα να κλείσουν αίθουσα στο Caravel για προεκλογική τους συγκέντρωση σίγουρα θα έχουν διαθέσει και κάποιο ποσό στο διαδίκτυο.  Στην επίσημη ιστοσλίδα που διατηρεί το κόμμα http://www.mega-eemm.com/  δεν υπάρχει καμία αναφορά για το παραπάνω συμβάν. Στραφηκα στο facebook και στην εκεί σελίδα που διατηρεί το κόμμα (ή κάποιος οπαδος του). Η τελευταία καταχώρηση ήταν στις 6 Μάη για άσχετο με την υπόθεση θέμα.Άφησα για το τέλος την πιο σίγουρη λύση. Την ιστοσελίδα της εφημερίδας του οικουμενικού ελληνισμού. Αποτέλεσμα μηδέν.Μπορείτε κύριοι εκπρόσωποι του MEGA να μας ενημερώσετε που έγινε η παραπάνω δημοσίευση;




Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Με μια δευτερη ματιά

Σταθερή κομματική γραμμή κράτησαν οι ψηφοφόροι της Άνω και Κάτω Δρόπολης. Ρίχνωντας μια δεύτερη ματιά στα αποτελέσματα τοπικών εκλογών παρατηρούμε ότι ο έπαρχος Κάτω Δρόπολης έλαβε συνολικά  1596 ψήφους, δηλαδή 14 συνολικά περισσότερους ψηφους απ'οτι έλαβαν στο σύνολο τα κόμματα του συνασπισμού "Aleanca per te ardhmen" μέλος του οποίου ήταν και το ΚΕΑΔ. 
Ενώ ο υποψήφιος του Mega έλαβε 22 λιγότερους ψήφους απο το σύνολο του συνασπισμού "Aleanca per qytetarin".
Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην Άνω Δρόπολη με το Χρήστο Ντούτση να παίρνει 135 ψήφους περισσότερο από το σύνολο του συνασπισμού "Aleanca per te ardhmen", ενώ ο κύριος Κώστας έλαβε 171 λιγότερους ψήφους απ'οτι ο συνασπισμός στον οποίο ανήκε το Mega. Παρατηρούμε εδώ οτι μια μερίδα ψηφοφόρων επέλεξε διαφορετικό υποψήφιο απο αυτόν που πρότεινε το κόμμα του.


                         
Πρώτο κόμμα και στην Άνω και στην Κάτω Δρόπολη βγήκε το ΚΕΑΔ, με δεύτερο το ΣΚ στην Άνω Δρόπολη και το Mega στην Κάτω Δρόπολη. Η διαφορά ανάμεσα σε Mega και ΣΚ στην Κάτω Δρόπολη ήταν πολύ μικρή, ως ποσοστό έλβαν και οι δύο 21%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εμφάνιση του LSI και στις δύο περιοχές. Το ποσοστό που απέσπασε και στις δύο περιοχές είναι 7%.  Το ποσοστό αυτό αποτελειται πιθανότατα απο πρώην ψηφοφόρους του ΣΚ που άλλαξαν κόμμα με την μεταπήδηση του Βαγγέλη Τάβου στο LSI. Μπορεί να αποτελεί απλή σύμπτωση η διαφορά όμως των ψήφων ανάμεσα στον κύριο Κώστα και το συνασπισμό που ανήκε σχεδόν ταυτίζεται μα τους ψήφους του LSI.


Σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις οι δύο πολιτικές δυνάμεις που διασταυρωναν τα ξίφη τους στην Δρόπολη ήταν το ΚΕΑΔ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιη η νίκη τους όπως και έγινε. Το ποσοστό  ψήφων που έλαβαν απο κοινού το ΚΕΑΔ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι στην Άνω Δρόπολη 52% και στην Κάτω Δρόπολη 58%.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Άλλαξε χέρια το "NEWS 24", "GAZETA SHQIPTARE" KAI "BALKANWEB"


O ειδησιογραφικός τηλεοπτικος σταθμός "News 24", η εφημερίδα Gazeta  Shqiptare και η ιστοσελίδα balkanweb πουλήθηκαν από τους ιταλούς ιδοκτήτες τους στην αλβανική εταιρεία "Focus Group SHPK". Ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι ο Irfan Hysenbelliu, ιδιοκτήτης της εφημαρίδας Πανόραμα και ο διευθυντής της τράπεζας "Kredins", Artan Santo.
Με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς ο ειδησιογραφικός  όμιλος διατηρούσε ανθελληνική στάση.

ΦΥΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ, ΦΥΣΑ ΑΓΕΡΙ, ΦΥΣΑ ΑΓΕΡΙ

Γκόρος: Η Χιμαρα ειναι Αλβανια

Ο νέος δήμαρχος της Χιμάρας, Γιωργος Γκορος, παρέθεσε χθες γεύμα στους αλλους τρεις συνδιεκδικητες του δημου καθώς και στο προσωπικό του Δήμου Χιμάρας. " Δεν υπάρχει πεδίο για εθνικιστικά συνθήματα, καθότι η Χιμάρα είναι Αλβανια και δε βρισκόμαστε σε πολεμο με τους γείτονες μας. Με ηρεμία και όραμα η κατάσταση στη Χιμάρα θα βελτιωθεί" αρκέστηκε να δηλώσει ο νεος δημαρχος στους δημοσιογραφους μετά τη λήξη της ατυπης συνάντησης.

“Nuk ka vend për hedhje parullash nacionaliste pasi Himara është Shqipëri, dhe nuk jemi në gjendje lufte me fqinjin tonë. Me qetësi, vizion dhe largpamësi, punët e Himarës do të rregullohen”, - ka qenë komenti i vetëm që Goro bëri për mediat në përfundim të kësaj dreke informale.
.... Ο σύλλογος Μαυρο και Κοκκινο (aleanca Kuq e Zi) εσπευσε να χαιρετήσει την επικράτηση του Γιώργου Γκόρου κάνοντας λόγο για απάντηση των Χιμαριωτών στον πρώην δήμαρχο Βασίλη Μπολάνο. Εκτιμούν επίσης πως η απομάκρυσνη Μπολάνου θα εγγυηθεί την αρμονία και τη συμβίωση ανάμεσα σε άτομα δοαφορετικής εθνικής καταγωγής και θρησκεύματος  στην Αλβανία. Στην ανακοίνωση αναφέρει "Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που δίνουν οι Χιμαριώτες στο Μπολάνο.... απέδειξαν με αυτό τον τρόπο πως η Χιμάρα είναι η καρδια της Αλβανίας. Συγχαίρουμε τους Χιμαριωτες για τον τροπο με τον οποίο χειρίστηκαν την ψηφο τους, για να πουν αρκετα στην αντιαλβανική προπαγάνδα"

Aleanca Kuq e Zi përshëndeti dje fitoren e Jorgo Goros në Bashkinë e Himarës duke vlerësuar himarjotët, që dhanë sipas saj verdiktin e tyre kundër Vasil Bollanos. Aleanca vlerëson që largimi i Bollanos do të garantojë harmoninë dhe bashkëjetesën fetare e etnike në Shqipëri. “Ky është ndëshkimi më i mirë që himarjotët i japin Bollanove në Shqipëri pas denoncimeve të njëpasnjëshme të bëra nga Aleanca ‘Kuq e Zi’ për fyerjen e identitetit dhe dinjitetit kombëtar, duke treguar se Himara është zemra e Shqipërisë. Aleanca ‘Kuq e Zi’ përgëzon qytetarët himarjotë për mënyrën se si ata e përdorën votën e tyre, mjetin më demokratik, për t’u thënë boll propagandave antishqiptare”, thuhej në njoftimin e Aleancës ‘Kuq e Zi’.


Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Συνέντευξη του Γκόρου στη Gazeta Shqiptare

Ο Μπολάνος μου έστειλε sms για να μου ευχηθεί



Στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare και στο δημοσογράφο Ted Blushi παραχώρησε συνέντευξη  ο νέος δήμαρχος της Χιμάρας.

T.B. Ποιος σας ενημέρωσε για το αποτέλεσμα;

Γ.Γκ. Ημουν ο ίδιος παρών κατα τη διάρκεια της καταμέτρησης, μια διαδικασία που κύλισε ομαλα

T.B. Οι αντίπαλοι σας σας ευχήθηκαν ηια τη νίκη;

Γ.Γκ. Ναι μου ευχήθηκαν

Τ.Β. Και ο κ. Μπολάνος;

Γ.Γκ. Ναι, και αυτός

Τ.Β. Έχετε συναντηθεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων;

Γ.Γκ. Μου ευχήθηκε με sms, αλλα σκέφτομαι σύντομα να κανονίσω να πιούμε ένα καφέ με όλους τους υποψήφιους και να συζητήσουμε για το αύριο της Χιμάρας.

Τ.Β. Ποιό θεωρείτε το δυνατότερο όπλο σας απέναντι στους άλλους υποψηφίους, ποιος παράγοντας πιστεύεται σας έφερε τη νίκη;

Γ.Γκ. Το ισχυρότερο όπλο μου ήταν η θέση μου πως αυτός που πρέπει να αποφασίζει για το αυριο της Χιμάρας είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Ο δήμαρχος είναι μόνο ένα όργανο του δήμου που επιβλέπει, και γιαυτο το λόγο εχω πει πως ο δημος θα λειτουργει 24 ωρες το 24ωρο για το δημότη. Το πρόγραμμα μου για να κάνουμε τη Χιμάρα το κέντρο του αλβανικού τουρισμού, νέες θέσειε εργασίας μέσω γιγαντιαίων επενδύσεων και μια σειρά άλλων υποσχέσεων που συντομα θα γίνουν πραγματικότητα πιστεύω πως μου έδωσαν τη νικη. Κατα τη διαρκεια του προεκλογικού αγώνα απευθύνθηκα προς ολους του Χιμαραιους ανεξαρτητως πολιτικών πεποιθήσεων. Η νικη προέκυψε απο το δικό μου πρόγραμμα αλλα και από τα λάθη που έκανε ο Βασίλης Μπολάνος.

Τ.Β Μπορειτε να μας πειτε ποιες θα ειναι οι ρπωτες ενεργειες σας;

Γ.Γκ. Θα υλοποιήσω όλες τις υποσχέσεις μου. Και μιας και βρισκόμαστε στην εναρξη της τουριστικής σεζον προτεραίοτητα έχει ο τουρισμός. Αλλα στο μυαλό μου υπάρχει και η δημιουργία νεων θέσεων εργασίας και για τους μετανάστες που θέλουν να επιστρέψουν.

Τ.Β. Η Χιμάρα με αφορμή τις αντιαλβανικές δηλώσεις αλλά και τη στάση του Βασίλη Μπολάνου  έχει γινει κατι σαν νηπιαγωγείο εξτρεμιστών, που εχει οδηγήσει σε μια σειρά ατυχήματα με εθνικιστικό φόντο. Πως θα διορθώσετε εσεις αυτή την πλευρά της Χιμάρας που ζημιώθηκε απο το Βασίλη Μπολάνο;
Γ.Γκ. Αποστολή μου ειναι να βελτιώσω και αυτή την όψη της Χιμάρας. Σας εγγυώμαι πως απο δω και στο εξής η Χιμάρα θα πρωταγωνιστεί στον τύπο άλλα και στην τηλεόραση για τη φυσική της ομορφιά, ως ενα καταπληκτικό τουριστικό μέρος που περιμένει επενδυτές και τουρίστες απο όλο τον κοσμο.


Αναλυτικα τα αποτελεσματα στην Ανω Δροπολη

Επαρχία Άνω Δερόπολης


Χρήστος Ντούτσης : ΚΕΑΔ 1633

Κωνσταντίνος Κώστας : ΕΕΜΜ-MEGA 972

--

Ομόνοια 820

ΣΚ 563

MEGA 494

ΔΚ 343

LSI 172







Διαβάστε περισσότερα εδώ »» North Epirus Online-Νέα Βορείου Ηπείρου: Συγκεντρωτικά αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών

ΟΛΟΙ MUGA

Στο οραμα blogspot, την ηλεκτρονικη εκδοση της εφημεριδας του οικουμενικου ελληνισμού ο χρόνος μοιάζει να εχει σταματήσει μια μερα πριν τις εκλογές. Αν και εχουν περάσει 2 μερες απο την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και τα αποτελεσματα ειναι ηδη γνωστά σε πολλές επαρχίες στο ιστολόγιο δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά. Ελπιζω να μην απογοητευτηκαν τοσο ευκολα και τοσο νωρις οι συντελεστες του blog.
Να σας ευχηθω καλή χώνεψη, και αν δυσκολευεσται πιειτε καμια Fresh Cola!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΥΚΟ

Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στην επαρχία Αλύκο, οι υποψήφιοι έλαβαν τις παρακάτω ψήφους:


Χρήστος Καϊσης , ΚΕΑΔ : 1077

Ηλίας Θανάσης , Συνεργασία για τον πολίτη (ΔΚ): 684

Χρήστος Τσιάβος (MEGA) : 603

ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΔΡΟΠΟΛΗ

Το 62% των ψήφων έλαβε ο Χρήστος Ντούτσης στην επαρχία της Άνω Δρόπολης. Όπως ειχαμε επισημάνει πολυ πριν τις εκλογες ο Ντουτσης επαιζε χωρις αντίπαλο.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του!

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Περίεργο δημοσίευμα της Gazeta Shqiptare: Προσπαθεια συνεργασιας PS με PD στη Χιμαρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα  της αλβανικής εφημερίδας Gazeta Shqiptare με σημερινή ημερομηνία και ώρα 16:54 οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Σοσιαλιστικού Κομματος και του Δημοκρατικού Κομματος για το Δήμο της Χιμάρας επιχείρησαν να συνεργαστούν ετσι ωστε ενας εκ των δύο να ανακυρήσονταν νικητής. Στη συνέχεια θα αποφάσιζαν ποιος από τους δύο θα κυβερνούσε το Δήμο Χιμάρας. Και το δημσίευμα καταλήγει λέγονας πως η συμφωνία δεν είχε αίσιο τελος επειδή και οι δύο επιθυμούσαν την καρέκλα του δημάρχου.
Αυτό που μένει τωρα να δούμε ειναι τι ποσοστά πήρε ο υποψήφιος δημαρχος του Δημοκρατικού Κομματος...

Duket e çuditshme, por ka ndodhur që dy kandidatët për kryetarë bashkie në Himarë, i PS-së dhe ai i PD-së kanë tentuar të bëjnë një marrëveshje mes tyre që të bashkojnë votat, që njëri prej tyre të shpallej fitues. Më pas po me marrëveshje të vendosej se kush do qeveriste Bashkinë e Himarës. Mesa duket marrëveshja nuk është arritur për faktin se kandidatët nuk kanë lëshuar "pe", pasi të dy donin karrigen e kryebashkiakut.




Ως ηττα των Ελληνων εκλαμβανουν οι Αλβανοι την ηττα Μπολανο

Στη συντριπτικη τους πλειοψηφία οι αναγνωστες της εφημεριδας "Shekulli" θεωρούν τη χθεσινή ήττα του Βασίλη Μπολάνου ως ηττα αυτών που υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Χιμαρας. Αν και δεν είναι λίγοι και αυτοί που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το νεοεκλεγέντα δήμαρχο υποστηρίζοντας πως αλλαξε το ονομα απο Gjergji σε Γιωργο για να γίνει αρεστός στους Έλληνες.

Με κομμενη την ανασα

Με κομμενη την ανασα περιμενουν οι βορειοηπειρωτες την ανακοινωση των αποτελεσματων. Η μεγαλη εκπληξη της Χιμαρας αλλα και το ντερμπυ στο Φοινικη εχουν αυξησει την αγωνια.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα που μαρτυρα το μεγεθος της αγωνιας αποτελει η επισκεψημοτηττα στα βορειοηπειρωτικα blogs.

Σταθεροι στα πιστευω τους

Σταθεροι στα πιστευω τους φαινεται να ηταν σε αυτη την εκλογικη αναμετρηση οι σοσιαλιστες της Δροπολης. Μπορει να επέλεγαν ως έπαρχο τον υποψήφιο του ΚΕΑΔ ως κομμα ομως επέλεγαν το PS.
Απ΄τις πρωτες συζητησεις και τις πρωτες πληροφοίες φαίνεται πως το ίδιο έπραξαν και οι παλιοί Ομονίτες που τωρα υποστήριζαν MEGA.  Στην Άνω Δρόπολη συγκεκριμένα επέλεγαν ως έπαρχο τον υποψήφιο του MEGA αλλά σαν κόμμα το ΚΕΑΔ.

Ήττα του υποψήφιου της «Ομόνοιας» στη Χειμάρρα

Ο κ. Β. Μπολάνος έχασε τη δημαρχία με 98 ψήφους διαφορά από τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος





Αθήνα


Ηττα με μεγάλη συμβολική σημασία υπέστη ο υποψήφιος της Ομόνοιας στη Χειμάρρα κ. Β. Μπολάνος στις δημοτικές εκλογές που έγιναν χθες Κυριακή στην Αλβανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο κ. Μπολάνος έχασε τη δημαρχία με 98 ψήφους διαφορά από τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκέργκι Γκόρο. Πάντως, το υποστηριζόμενο από το ΚΕΑΔ ψηφοδέλτιο για το δημοτικό συμβούλιο υπερίσχυσε.



Επισήμως, η πόλη της Χειμάρρας δεν έχει χαρακτηριστεί ως μειονοτική ζώνη από τις αλβανικές αρχές. Ωστόσο, όλοι οι υποψήφιοι στην πόλη ήταν έλληνες ομογενείς οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μειονότητα «κέρδισε» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Περιορισμένη ήταν τελικά η απήχηση του υποστηριζόμενου από το «βαθύ αλβανικό κράτος» μειονοτικού κόμματος MEGA, είναι όμως δεδομένο ότι η κάθοδός του έκοψε ψήφους από το ΚΕΑΔ. Ως πρωτοφανές χαρακτηρίζεται επίσης το γεγονός ότι το MEGA κατήγγειλε στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ ότι ο έλληνας πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Ι. Ριζόπουλος παρενέβη υπέρ του ΚΕΑΔ.



Διπλωματικές πηγές σημείωναν πάντως ότι ο κ. Μπολάνος πλήρωσε και την προσωπική φθορά. Δεν παρέλειπαν όμως να σημειώσουν ότι κρίσιμο ρόλο στα τελικά αποτελέσματα έπαιξαν και τα μεγάλα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την εκμετάλλευση των παραθαλάσσιων γαιών στην επονομαζόμενη «αλβανική Ριβιέρα». Οσον αφορά δε στις υπόλοιπες μειονοτικές επαρχίες του αλβανικού Νότου, ο συνασπισμός ΚΕΑΔ – Ομόνοιας έχει ήδη κερδίσει σε Λειβαδιά και Αλυκο, ενώ στις άλλες έξι η καταμέτρηση συνεχίζεται.



Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Εντι Ράμα διατηρεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, των Δήμο Τιράνων. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα διατηρεί τη Σκόδρα, ενώ οι Σοσιαλιστές διατηρούν τις δυνάμεις τους στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις που ήδη ήλεγχαν. Σε «ντέρμπι» εξελίσσεται ο Δήμος Δυρραχίου όπου και θα κριθούν οι εντυπώσεις.



Πάντως, μέχρι στιγμής, έχουν αποφευχθεί τα φαινόμενα βίας, ίσως σε μία ένδειξη ότι οι αυστηρές προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) πως θα επλήγετο σοβαρά η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας έπιασαν τόπο. Ωστόσο, διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι από εδώ και στο εξής οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να επιδείξουν στην πράξη ότι έχουν διάθεση να συνεργαστούν ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=399823&wordsinarticle=%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1


Δημοτικές εκλογές στην Αλβανία : «Ικανοποιητική» διαδικασία, ασαφές αποτέλεσμα

Οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία φαίνεται να χαρακτηρίζονται από βελτίωση των διαδικασιών, αλλά ασάφεια σχετικά με το αποτέλεσμα καθώς και οι δύο μεγάλοι κομματικοί σχηματισμοί της χώρας δηλώνουν κερδισμένοι χωρίς να πανηγυρίζουν γι' αυτό.




Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, που πιέζεται από την Ε.Ε. να δώσει αποδείξεις ότι η δημοκρατία εδραιώνεται στην Αλβανική κοινωνία, δήλωσε πως η "εκλογική διαδικασία ήταν ομαλή και αξιοπρεπής και σημειώθηκε υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων ".



Αντίθετα, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Έντι Ράμα επισήμανε πως "αυτές ήταν όντως οι καλύτερες εκλογές για τα κανάλια, αλλά οι χειρότερες για την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες ", για να προσθέσει ότι " η εκλογική διαδικασία ανέδειξε εντυπωσιακά παραδείγματα και αποδείξεις του ελλείμματος από τα διεθνή στάνταρτς ".



Σημειώνεται πως η ελληνική ομογένεια εμφανίστηκε διασπασμένη αφού κατέβηκε στις εκλογές με δύο κόμματα το κάθε ένα από τα οποία συμμάχησε με τα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα του Μπερίσα και του Ράμα.



Εκτύπωση σελίδαςΑποστολή με Email