Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο ΞΕΡΡΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

Με αφορμή δημοσίευμα του blog βορειοηπειρωτης σχετικά με το φραστικό επεισόδιο μεταξυ του Σπύρου Ξέρρα και του Erjon Brace στην αλβανική βουλή, όπου ο τελευταίος τον κατηγορεί ως εθνικιστή κάναμε μια σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και διαπιστώσαμε πως ο κύριος Ξέρρας δεν παρακολουθει ποδοσφαιρο!


Το Πάσχα του 2008 ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέφθηκε το συνοριακό φυλάκιο των Δρυμάδων όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από ομάδα βορειοηπειρωτων. Δεν κατέστει δυνατό να εντοπίσω κάποια φωτογραφία ή βίντεο απο αυτή τη συνάντηση, αλλα θα θυμόσαστε σίγουρα όλοι τον ασπασμό του Σπύρου Ξέρρα. Σχεδόν γονυπετής μετέφερε τις ευχές του πρωθυπουργού της Αλβανίας στον Κώστα Καραμανλή. Η κίνηση αυτή του τότε περιφερειάρχη Αργυροκάστρου είχε σχολιαστεί αρνητικά απ το συνολό σχεδον των βορειοηπειρωτών.

Μερικές εβδομάδες αργότερα ο Σπύρος Ξέρρας δίνει το παρόν στην εκδήλωση που οργάνωσε η Μητρόπολη Κονίτσης στο Δελβινάκι για την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Η παρουσία του γίνετε πρώτο θέμα στον αλβανικό τύπο και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την απομάκρυνση του απο τη θέση του Περιφερειάρχη. Αφού όπως υποστηρίζουν, ο Ξέρρας ζητά την αλλαγή των συνόρων και το διαμελισμό της Αλβανίας. Και τότε ο ίδιος και όλοι όσοι τον περιτρυγυρίζουν σπεύδουν να διορθώσουν τα αδιόρθωτα. «Όταν λέμε αυτονομία δεν εννοούμε αυτονομία» λένε, «απλώς ζητάμε την προστασία των διακιωμάτων της μειονότητας»!


Βλέπουμε λοιπόν, τον σημερινό υπουργό να πέφετει σε δύο απανωτά «πολιτικά λάθη». Στην προσπάθεια του να κατευνάσει τα πνεύματα των βορειοηπειρωτών που τον κατηγορουσαν οτι συπεριφέρεται ως αυλικός του Μπερίσα, έδωσε το παρόν σε μια εκδήλωση που του δημιούργησε ακόμα περισσότερα προβλήματα, αυτή τη φορά απ την αλβανική πλευρα.

Συμπέρασμα: ο κύριος Ξέρρας δεν παρακολουθεί ποδόσφαιρο, γιατί αν το έκανε θα γνώριζε πως η αγαπημένη ατάκα των σχολιαστών προς τους διαιτητές είναι «το λάθος δε διορθωνεται με λάθος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου