Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ

Προβληματισμό και εσωστρέφεια έχει προκαλέσει στη Συγγρού η ανακοίνωση κόλαφος του Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας. Σοκαρισμένος από την τροπή που  πήρε η υπόθεση εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς και δεδομένης της ευαισθησίας που έχει προς τους βορειοηπειρώτες φέρεται να εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης. Στα αυτιά του Αντώνη ηχεί κάθε μέρα το ηρωικό μήνυμα μιας χούφτας γενναίων "Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΜΑΡΑ".
Ως ευσυνείδητοι έλληνες πολίτες καλούμε τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Ν.Δ να ανασκευάσει την παραπάνω δήλωση διότι θέτει άμεσα σε κίνδυνο την εφαρμογή του Μνημονίου αλλά και την ίδια την τρικομματική Κυβέρνηση.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ...

Που είναι ο Παππας ο ε ο;;;
Ο κατά τα άλλα λαλίστατος  και αυτόκλητος προστάτης των Βορειοηπειρωτών Χρήστος Παππας, αν και κοντεύει μια εβδομάδα από τη δημοσιοποίηση της παύσης συνταξιοδότησης των υπερήλικων βορειοηπειρωτών, δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση συμπαράστασης.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, πάντα σε όλους τους αγώνες μας και σε όλες τις διεκδικήσεις υπήρχε μια εφημερίδα που ήταν πάντα δίπλα μας. Όταν κανείς δε μας έδινε βήμα να εκφράσουμε τις θέσεις   μας υπήρχε   η Ελευθεροτυπία που φιλοξενούσε ολοσέλιδα αφιερώματα. Μακρία από υπερβολές και τυμπανοκρουσίες προέβαλε τις θέσεις μας με τον καλύτερο τρόπο.
Ακολουθεί δημοσίευμα της εφημερίδας για το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ.

Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Ενα «ραβασάκι»-δηλητήριο του ΟΓΑ, αυτών των ημερών, προς τους υπερήλικους ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες -πώς δεν ξέχασε κάποιον!- τους κάνει γνωστό πως ελέω Μεσοπρόθεσμου κόβεται και το δεύτερο βοήθημα των 345 ευρώ.

Φροντίζοντας μάλιστα να τους υπενθυμίσει και την «αναδρομική ισχύ», από 1ης Ιανουαρίου 2013, που σημαίνει επιστροφή δύο μηνιάτικων! Είχαν προηγηθεί δύο άλλες «σφαγές», το καλοκαίρι τού ενός βοηθήματος στο ζευγάρι και απ' τον Νοέμβριο της ισόβιας σύνταξης πολυτέκνων. Συνηθισμένοι στις στερήσεις και Ελληνες πολίτες πια, τότε το «δέχτηκαν», έστω με σφιγμένα δόντια, σαν τη δική τους «θυσία» για να σωθεί η πατρίδα απ' τη χρεοκοπία.

Τώρα βιώνουν το απόλυτο σοκ, διότι δεν γίνεται απλώς περικοπή -γι' αυτούς θα ήταν πολυτέλεια...- αλλά κοπή και του τελευταίου νήματος βοήθειας, που για πολλούς, ανήμπορους, στο ενοίκιο ή σε μια δική τους γκαρσονιέρα, με τα 100 το πολύ ευρώ της σύνταξης απ' την Αλβανία, σημαίνει στέρηση του δικαιώματος στη ζωή. «Αυτό είναι γενοκτονία», άκουγες από πολλούς αυτό το Σαββατοκύριακο που συνέρρευσαν, πικραμένοι και οργισμένοι, στην Ομόνοια, ψάχνοντας τρόπους να αντιδράσουν. Με πρώτο αγωνιστικό «παρών» αυτό της προσεχούς Τετάρτης το μεσημέρι, στο κοινό συλλαλητήριο με τους Ποντίους μπροστά απ' το υπουργείο Εργασίας.

Θα ακούσει όμως η τρικομματική και ο πρωθυπουργός την κραυγή αγωνίας για δικαίωμα στη ζωή και των απομάχων του δοκιμασμένου Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού; Τη στιγμή μάλιστα που αποθρασύνεται ο αλβανικός εθνικισμός; Διότι είναι λίγα τα λεφτά του ισοδύναμου -μπορεί να βρεθούν-, αλλά πολλά αυτά που διακυβεύονται...