Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο ..σπαρτιάτικος ναζιστικός χαιρετισμός

Είναι πολλοί οι αστικοί μύθοι που συναντάμε στον έρμο τούτο τόπο. Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει; Από τα περίφημα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών"; Από την ανύπαρκτη "Ομιλία Κίσινγκερ"; Από την "κερκόπορτα" που την άνοιξαν οι Εβραίοι; Από τα φαντασιακά κρυφά σχολειά στην τουρκοκρατία;
Καλό είναι βέβαια που υπάρχουν τέτοιοι μύθοι, για παιδαγωγικούς κυρίως λόγους, ώστε να δύναται να κατανοεί κανείς τα σκεπτικά και τις σκοπιμότητες που οδήγησαν κάποιους στο να κατασκευάσουν αυτούς τους μύθους. Όπως εξίσου καλά και διδακτικά είναι και τα παραμύθια, με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Η Κοκκινοσκουφίτσα, Η Σταχτοπούτα, Τα 3 Γουρουνάκια, κ.ο.κ.

Όλα αυτά έχουν, αν μη τι άλλο, το σκοπό τους, που είναι για το παιδί είτε ψυχαγωγικός, είτε διδακτικός, είτε και τα δύο μαζί.

Κάποτε όμως φτάνει και η στιγμή της ενηλικίωσης. Σιγά-σιγά αρχίζει το παιδί να μαθαίνει και να κατανοεί ότι αυτές οι ιστορίες ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Παύει δηλαδή να πιστεύει πως υπάρχει ο Άι Βασίλης ή ότι το αδερφάκι του το έφερε ο πελαργός (ή ο Τζίνραϊ από τους Τρανσφόρμερς -αν θέλουμε να είμαστε πιο σύγχρονοι).

Κάθε άλλο, πέραν του απογαλακτισμού αυτού, θα είχε μια όχι και τόσο ευχάριστη κατάληξη για το παιδί. Διότι ο έφηβος ή ο άνδρας που, από μια ηλικία και μετά, συνεχίζει να πιστεύει πχ. στον Άι Βασίλη, δεν τον λες σκεπτόμενο έφηβο ή άνδρα, αλλά μαμούχαλο.

Ο μαμουχαλισμός μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για το παιδί, αλλά και για το περιβάλλον του. Μία από αυτές θα ήταν να γίνει χρυσαυγίτης. Μια άλλη θα ήταν να γίνει Άδωνις ή θαυμαστής του Άδωνη κλπ.. Όπως και να 'χει πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα καταλήξει να υιοθετεί κάθε παραμύθι και κάθε ανιστόριτη ανοησία που ακούει, αρκεί αυτή να του δημιουργεί μια κάποια ψευδαίσθηση ανωτερότητας απέναντι στους Άλλους.

Ένας από αυτούς τους αστικούς μύθους που ακούγεται, υιοθετείται και αναπαράγεται συχνά από μαμούχαλους, ένθεν κακείθεν, είναι και η τάχα ελληνική προέλευση του ναζιστικού χαιρετισμού. Πιο συγκεκριμένα, ο σπαρτιάτικος χαιρετισμός.

Έναν τέτοιο "σπαρτιάτικο χαιρετισμό" απολαύσαμε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο των Αθηναίων από τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής.

Η συνέχεια εδώ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΣΚΕΤΣ

Ως ένα κακόγουστο και προβοκατόρικο σκετσ χαρακτηρίζει το blogspot Οραμα την "Επιστολή Βορειοηπειρώτη", ένα έργο των Άγαμων Θυτών. Ως προς τον πρώτο χαρακτηρισμό το αφήνουμε στη κρίση του καθενός διότι το τι είναι κακόγουστο και τι είναι καλόγουστο έγκειται αποκλειστικά στην αισθητική του καθενός.
Ας δούμε όμως ένα ένα τα σημεία της "επιστολής" για να διαπιστώσουμε πόσο προβοκατόρικο είναι:

"..βρήκαμε ένα ταξιτζή και του δώσαμε όλες τις οικονομίες που κάναμε 30 χρόνια και αυτός μας πήγε στη λίμνη τις Καστοριάς. Μόλις είδαμε τι λίμνη αυτός είπε: εδώ είναι ομόνοια, Αθήνα, κατεβείτε! Και μεις κατεβήκαμε και απορούσαμε πως χώραν 4000000 άνθρωποι μέσα σε 1000 σπίτια!"

Πόσες περιπτώσεις δεν έχουμε ακούσει με βορειοηπειρώτες ή αλβανούς να τους άφήνει το ταξί στην Πάτρα και να τους λέει ότι βρίσκονται στην Αθήνα;

"Έχουν κάτι λάμπες στο δρόμο που άμα δείχνει πράσινο περνάνε κανονικά, πορτοκαλί πατάνε γκάζι και με κόκκινο φεύγουν σα βολίδα! Ίσως γι' αυτό να σημαδεύουν τους πεζούς τόσο καλά...Τρεις μέρες φοβήθηκα να αλλάξω πεζοδρόμιο! Τώρα όμως έμαθα και τους ξεφεύγω, ίσως γι' αυτό να νευριάζουν και να με δείχνουν με τα πέντε δάχτυλα.. Μπορεί όμως και να με χαιρετάνε! Δεν είμαι σίγουρος"

Γνωρίζεται μήπως πόσοι βορειοηπειρώτες τραυματίστηκαν σοβαρά ή έχασαν τη ζωή τους από τροχαία;

"Κανένας δεν δουλεύει εδώ αδερφέ και όποιος πάει να δουλέψει βγαίνουν κάτι κράνη με ρόπαλα και δέρνουν δέρνουν δέρνουν.... Βάρβαρο πράμα αυτό το ξύλο! Τουλάχιστον εκεί σε μας σε σκοτώνουν μια και καλή... Αδερφέ!!? "

Πόσοι απο σας ζούσατε στην Αθήνα το 1993 με τις μεγαλες απεργειακές κινητοποιήσεις;

"...να σε πω και την αμαρτία μου έκλεψα και μια κονσέρβα πολύ νόστιμη! Τέτοιο ωραίο πράμα δεν έχω ξαναφάει! Είχε και φωτογραφία ένα σκυλί απ έξω αλλά τι με νοιάζει εμένα, εγώ το ευχαριστήθηκα!!! '

Εδώ πέφτουν στο πρωτο τους σφάλμα, διότι οι Βορειοηπειρώτες ΔΕΝ κλέβουν ΠΟΤΕ! Και όσο για τη σκυλοτροφή, δοκιμάσαμε όλοι μας στις βοήθειες που στέλναν το 90.

"Θυμάσαι αδερφέ που πριν μερικά χρόνια σύλλαβαν τη γιαγιά έξω από το καφενείο επειδή είπε ότι εκτός από το σοσιαλισμό υπάρχει και η μοναξιά?"

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά απο το να βρίσκεσαι άγνωστος ανάμεσα σε αγνώστους.

Προφανώς και οι δημιουργοί του δεν είχαν κανένα σκοπό ουτε να μας προβοκάρουν ούτε να μας ειρωνευτούν. Απλώς περιγράφουν τη σύγχρονη Ελλάδα έτσι όπως τη βλέπει ενας νεοφερμένος "ξένος".
Το πλεόν ανησυχητικό είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι διαχειριστές του blog, η οποία παραπέμεπι απευθείας στον ακροδεξιό χώρο. Προφανώς και δεν είναι διαχειριστές του blog ούτε ο Μπεζιάνης όυτε η κόρη του αλλά οι εκπροσωποί τους στην Αθήνα!

ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΙΠΠΟΤΕΣ!


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ 2010

1) Η κυβέρνηση Μπερίσα κλείνει το λύκειο στους Βουλιαράτες;


Η ιστοσελίδα υπέρμαχος του ΚΕΑΔ σε μια προσπάθεια να πλήξει το MEGA μέσω του άτυπου ηγέτη του Σ. Ξέρρα «αποκαλύπτει» το επτασφράγιστο μυστικό των αλβανών με το οποίο στοχεύουν να πλήξουν την παιδεία των ελλήνων αλλά και την ίδια την υπόσταση της μειονότητας. Ενώ βάζουν στο παιχνίδι ακόμα δύο παράγοντες, το νεκροταφείο των ελλήνων στρατιωτών αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Λεπτομέρεια, το οικοτροφείο που διατηρεί η Αρχιεπισκοπή φιλοξενεί μαθήτριες απο αλβανικά χωριά.


2) Η Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος ζήτησε να μειωθούν τα Ελληνικά μαθήματα από τους Έλληνες της Αλβανίας.


Επικαλούμενοι δημοσίευμα ομογενειακής εφημερίδας (Λαϊκο Βήμα) υποστηρίζει πως η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε η διδακτέα ύλη στα ελληνικά σχολεία να είναι 50% στα αλβανικά και 50% στα ελληνικά, ενώ τώρα ισχύει 75% ελληνικά και 25% αλβανικά. Ενώ σε γενικές γραμμέςδεν παρέλειψαν να πλήξουν την ανθελληνική στάση της Υπουργού.

Λίγες μέρες αργότερα το γραφείο τύπου της Υπυργού διαψεύδει το παραπάνω δημοσίευμα.


Και τότε τα οι διαχειριστές του borioipirotis.blogspot.com δίνουν την εξής αφοπλιστική απάντηση: «Με απόλυτη ειλικρίνεια λέμε ότι, αν τη δήλωση την έκανε κάποιο άλλο πολιτικό πρόσωπο ενδεχομένως να ψάχναμε περισσότερο την πηγή και την εγκυρότητα της. Το γεγονός ότι η κ. Διαμαντοπούλου μας είχε προκαλέσει κάποιες φορές με τις - κατά τη γνώμη μας -αντεθνικές δηλώσεις και ενέργειες της, μας έκανε ποιο εύπιστους στο άκουσμα της είδησης.»



3) Έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Μπολάνου


Και για το τέλος αφήσαμε τη ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης, το nenanews.eu.


(Παραθέτουμε άλλο link διότι στην ιστοσελίδα nenanews δεν εντοπίσαμε το δημοσίευμα!?!)

Με σπαρακτικό τρόπο οι συντάκτες του κειμένου ενημέρωναν τους αναγνώστες για το τραγικό συμβάν, αποδίδοντας το γεγονός σε αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους. Την επόμενη μέρα γίνεται γνωστό πως η βόμβα δεν είχε στόχο το Βασίλη Μπολάνο αλλά αφορούσε περιουσιακές διαφορές δύο γειτόνων που μέναν κοντά στο σπίτι του Δημάρχου.
Μετά από μερικές μέρες σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR» και ερωτηθέν για το συμβαν που η Ομονοια πρώτη έσπευσε να το καταδικάσει ως τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του έλληνα Δημάρχου, δήκλωσε τα εξης:
«Νομίζω ότι το κουράσατε και σεις λίγο το θέμα. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να γίνει τόσο πολύ συζήτηση για το αν ήτανε ή δεν ήτανε. Υπήρχε μια πράξη βίας, έγινε τα μεσάνυχτα μια έκρηξη. Όλοι φυσικά ευχόμαστε να μην ήταν τρομοκρατική επίθεση. Κανένας δεν θέλει τη βία»