Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Χειμάρα: Τραγωδία με λεωφορείο, 12 νεκρές φοιτήτριες

Δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο με περίπου 50 φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Ελμπασάν κατέπεσε σε γκρεμό σε ορεινή περιοχή, κοντά στη Χιμάρα.


Νεκρές είναι δώδεκα φοιτήτριες και ο οδηγός. Τουλάχιστον 25 είναι οι τραυματίες, αναφέρουν οι Αρχές. Από αυτούς οκτώ είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στα Τίρανα.

Το λεωφορείο όπως και άλλο ένα στην ίδια πορεία κινούνταν προς τους Αγιους Σαράντα με επιβαίνοντες φοιτητές και καθηγητές σε ταξίδι πριν από την αποφοίτηση τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν έλληνες τουρίστες, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που περνούσε από τον τόπο του δυστυχήματος.

Τα αίτια τους δυστυχήματος παραμένουν ασαφή.


http://www.tovima.gr/world/article/?aid=458800&h1=true

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

Με αφορμή ανάλυση του Βορειοηπειρωτη  για τα αποτελέσματα των εκλογών της 6 Μαϊου 2012 σχετικά με τους βορειοηπειρώτες υποψήφιους παρατήρησα πως μια παράμετρος που δεν είχε ληφθεί υπόψη είναι η τυχαιότητα της ψήφου. Δεδομένου ότι στο ευρύ κοινό είναι γνωστά μόνο τα προβαλλόμενα απο τα ΜΜΕ πρόσωπα, ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων, μη ενταγμένων στους κομματικούς μηχανισμούς, συμπλήρωνε τις επιλογές του στα ψηφοδέλτια εντελώς στην τύχη.
Αν ξαναδούμε τις ψήφους που έλαβαν οι "δικοί μας" υποψήφιοι σε σχέση με τους συνολικούς ψήφους που έλαβε το κόμμα τους στην συγκεκριμένη περιφέρεια θα διαπιστώσουμε πως τα καλύτερα αποτελέσματα τα είχε η Α. Κρεμμύδα στη Β' Πειραιώς και ακολουθεί ο Κ. Τσάκας στην Α΄ Πειραιώς.
Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των υποψηφιών ανά εκλογική περιφέρεια:Αν τώρα εξετάσουμε και τις πιθανότητες που είχαν οι υποψήφιοι να λάβουν ,καθαρά από θέμα τύχης, μία ψήφο θα διαπιστώσουμε πως τις μεγαλύτερες πιθναότητες τις είχε ο Κ. Τσάκας και ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό η Α. Κρεμμύδα και ο Ε. Νταής.
Συγκεκριμένα:


Επομένως, οποιοδήποτε συμπέρασμα για το ποιος έφερε το καλύτερο αποτέλσμα είναι εντελώς επισφαλές.