Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΓΡΑΠΤΟ

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ: ΟΜΟΝΟΙΑ


"ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 11.00 Η ΩΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CARAVEL. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ"

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ!



Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η "αγάπη" άργησε μια μέρα





Η επίσημη και αποκλειστική αγαπημένη των απανταχού βορειοηπειρωτών καλεί τους θαυμαστές και υποψήφιους γαμπρούς στις 2 Οκτώβρη στο Divani Caravel να δώσουν από κοινού τον αγώνα κατά των αλβανικών μεθοδεύσεων για συρρίκνωση του αριθμού των Ελλήνων της Αλβανίας.


ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ!!!





Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ητάν ενά μικρό καράβι...


Ήταν ενά μικρό καράβι που ήταν α α  ακυβέρνητο....


Απογραφή: μήνες τώρα βομβαρδιζόμαστε άπό πάσης φύσεως εκπροσώπους πως αποτελεί μοναδική ευκαιρεία για τον ελληνισμό της Αλβανίας η επικείμενη απογραφή. Μια μοναδική ευκαιρεία να μάθουμε πόσοι ακριβώς είμαστε. Θα φάνταζε ιδανικό το σκηνικό αν γυρνάγαμε πίσω το χρόνο στο 1990 τότε που ακόμα είμασταν όλοι μαντρωμένοι εντός των τοιχών του "παραδείσου".
Σήμερα όμως, με το 80% των ελλήνων της Αλβανίας να εχει εγκαταληψει τις πατρογονικες εστίες, η δυνατότητα μια απογραφή να αποτύπωνε τον ακριβή αριθμό μοιάζει ουτοπική.

Αλλαγή εθνικότητας: Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, ανακοίνωσε προ λίγων ημερών την απόφαση να μην συμμετάσχει η εθνική ελληνική μειονότητητα στην απογραφή με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας που ουσιαστικά ποινικοποιεί τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό των αλβανών πολιτών και θίγει άμεσα τα ελληνικής καταγωγής άτομα που λόγω διάφορων σκοπιμοτήτων εχουν χαρακτηριστέι στα ληξιαρχεία ως αλβανοί.
Ας υποθέσουμε τώρα ότι στις 2 Οκτώβρη οι έλληνες της Αλβανίας δε δώσουν ραντεβού  στο Caravel αλλά ο καθνένας στο χωριό του. Ας υποθέσουμε ότι μερικές χιλιάδες Χιμαραίοι και άλλες τόσες χιλιάδες Κορυτσαίοι  δώσουν παρόν στην απογραφή και δηλώσουν Έλληνες. Τι θα κάνει το αλβανικό κράτος θα επιχειρήσει να εισπραξει από όλους αυτούς το αντίτημο της ποινής;. Θα κινηθεί νομικά εναντίον μιας ολόκληρης μειονότητας, που στις πιο μετριοπαθείς στατιστικές ανέρχεται σε άνω των 100.000 πολιτών; Θα ρισκάρει το αλβανικό κράτος να ανόιξει ένα μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα με άγνωστα αποτελέσματα και συνέπειες; Διότι προφανώς μια τέτοια δικαστική διαμάχη δε θα περιοριστεί στις κρίσεις της αλβανικης δικαιοσύνης. Μήπως η απειλή αυτή που εκτοξέυει το παράλογο συνταγματικό διακστήριο της Αλβανίας αποτελούσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρεία να καταρρέυσει σε ευρωπαικό επίπεδο ο μύθος πως στην Αλβανία σέβονται όλα τα δικαιώματα των μειονοτήτων;
Αντί λοιπόν να επιλέξουμε το δρόμο της ρήξης και του αγώνα επιλέξαμε την αποχή. Το θέμα βεβαίως είναι, αν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση το ΚΕΑΔ και ο ίδιος ο Ντούλες να μιλάει εκπροσωπόντας ολόλκληρη την ελληνική μειονότητα.