Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Νούμερο 1 πρόβλημα της Αθήνας το μεταναστευτικό, δήλωσε ο Γ.Καμίνης

Ως το υπ' αριθμόν «1» πρόβλημα της Αθήνας, και όχι μόνον, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το μεταναστευτικό, στη διακομματική επιτροπή της Βουλής για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος.





Όπως σημείωσε «αν δεν καταφέρουμε να απαντήσουμε στο πρόβλημα, δεν θα μπορέσουμε ταυτόχρονα να ασκήσουμε πολιτική ανάταξης της πρωτεύουσας, που περνά βαθύτατη κρίση».



Διαπίστωσε ότι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης προκαλεί “προϊούσα δημογραφική κατάπτωση” που θα καταγραφεί και από τη διενεργούμενη απογραφή, καθώς τα πιο δυναμικά στοιχεία του πληθυσμού, και επιχειρήσεις το εγκαταλείπουν.



«Τα πογκρόμ μπορεί να δίνουν σε μερικούς την αίσθηση της ασφάλειας, αλλά είναι κακό προηγούμενο, αφού δεν λύνεται το πρόβλημα με ανακύκλωση της βίας, η οποία τότε θα εξαπλωθεί κατά τρόπο ανεξέλεγκτο" απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών.



Επανέλαβε για πολλοστή φορά, ότι το μεταναστευτικό δεν είναι μόνον αστυνομικό πρόβλημα, και ότι το θέμα της ασφάλειας δεν θα το λύσει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει δημιουργηθεί εσφαλμένη εντύπωση και αυξημένες προσδοκίες για το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας.



Απαντώντας στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη που αναφέρθηκε στη δημιουργία αντικινήτρων και τα συσσίτια του δήμου, είπε χαρακτηριστικά «τα συσσίτια δεν συνιστούν φιλανθρωπία, αλλά απλά προτιμώ να ταΐσω κάποιον αντί να τον αφήσω να πάει να ληστέψει».



Άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η δημιουργία τεμένους στο Βοτανικό, το παραεμπόριο, η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, οι βοήθεια προς τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, ο εξορθολογισμός των διαδηλώσεων και τα οικονομικά του δήμου

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=276172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου