Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Εγκλωβισμένοι πολιτικοί

Την άποψη που είχα διαμορφώσει παλιότερα, όταν το ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν οι "αποκλειστικοί" μας εκπρόσωποι, ήρθε να επιβεβαιώσει η παρουσία του Ilir Meta σε εκδήλωση του MEGA.
Οι βορειοηπειρώτες πολιτικοί που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία δείχνουν να είναι εγκλωβισμενοι ανάμεσα στα αλβανικά κόμματα και τους διαφόρους εθνικιστικούς κύκλους της Αθήνας. Και τα δύο πεδία απότελούν ζωτικής σημασίας χώρο για τους υποψήφιους εκπροσώπους μας. Αφενός τα αλβανικά κόμματα αποτελούν το διαβατήριο για την είσοδο τους  στην αλβανική βουλή αλλά και την ανάληψη θέσεων εξουσίας  και αφετέρου οι εθνικιστικού κύκλοι αποτελούν τον ομφάλιο λόρο κομμάτων και εθνικού κέντρου. 
Τελευταία κραυγαλέα περίπτωση η διαφαινόμενη συνεργασία MEGA - LSI. Πριν από μερικούς μόλις μήνες σε εκδήλωση του MEGA σην Αθήνα έδωσαν το παρόν δύο βουλευτές της Χρυσής  Αυγής οι οποίοι απεύθυναν και χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Μερικές μέρες μετά ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας ο οποίος προέρχεται από το LSI δήλωνε πως δεν θα επιτρέψει την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.  Μια δήλωση που χαιρέτησε και το τσάμικο PDIU. Στην Ελλάδα φαίνεται πως το MEGA επιχειρεί να γίνει ο "δεξιός" συνομιλητής των κομμάτων της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Ενώ την ίδια στιγμή στην Αλβανία φαίνεται πως επιχειρεί να συνεργαστεί με το Σοσιαλιστικό κόμμα του Μέτα.
Ο μοναδικός συνδετικός κρίκος στο τρίγωνο Ν.Δ - MEGA -LSI δεν είναι άλλος από το νυν υπουργό υγείας της Αλβανίας, Βαγγέλη Τάβο. Επίσης δε θα πρέπει να θεωρήσουμε τυχαίες τις μετακινήσις στελεχών από το MEGA  στο LSI. Ο Τάβος αν και "σοσιαλιστής" διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με στελέχη της Ν.Δ, κυρίως του περιβάλλοντος της Ντόρας Μπακογιάννη.
Μία άλλη περίπτωση που υποστηρίζει την άποψη μου αυτή είναι η αντιφατική συμεριφορά του νυν υπουργού εργασίας της Αλβανίας και τέως Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου, Σπύρου Ξέρα. Ο Ξέρας τη μια εμφνιζόταν σε αλυτρωτικές εκδηλώσεις στην Κόνιτσα και την άλλη γονυπετής έστελνε χαιρετίσματα στον Καραμανλή από το Μπερίσα. Ενώ τώρα ερωτηθείς για το τι θα πράξει με το τσάμικο ψήφισμα υποστήριξε πως θα συμβουλευτεί τους ψηφοφόρους του.
Παρόμοια περίπτωση και αυτή του προέδρου της Ομόνοιας, Βασίλη Μπολάνου. Ο Μπολάνος σε κάθε επίσκεψη στην Ελλάδα δεν έχανε ευκαιρεία αν αναφερθεί στη στοχοποίση του από το αλβανικό κράτος ενώ στην Αλβανία έκοβε κορδέλες αγκαζέ με το Μπερίσα.
Είμαι από τους πρώτους που υποστήριζαν την ανάγκη  ύπαρξης και άλλου πολιτικού φορέα πέρα απ΄το ΚΕΑΔ, φαίνεται όμως πως το MEGA αποτελεί κακό αντίγραφο του ίδιου του ΚΕΑΔ το οποίο ακολουθεί την πεπατημένη οδό που πρώτοι δίδαξαν το δίδυμο Ντούλες - Μπολάνος.