Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Μετά από 47 χρόνια, θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΜΒΡΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Μετά από 47 χρόνια, θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου.

11/01/2012
Ενημερωθήκαμε από τον κ. Λάκη Βίγκα, Εκπρόσωπο των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας ότι με τη σειρά του ενημερώθηκε εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας πως από εχθές, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 ενεκρίθη το αίτημα αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο. Το σχετικό αίτημα είχε πραγματοποιηθεί προς τις τουρκικές αρχές προ ενός έτους από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου και είχε κατατεθεί διά χειρός του κ. Λάκη Βίγκα.

Το σχολείο αυτό, όταν ανοίξει, θα δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί οικογένειες με παιδιά από την Κωνσταντινούπολη αλλά και την Ελλάδα. Έτσι αναμένουμε να ενισχυθούν οι ανακάμπτουσες τα τελευταία 10 χρόνια κοινότητές μας και με νεότερους ανθρώπους ώστε να ανασυσταθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός.

Τα Ιμβριακά Σωματεία του εξωτερικού χαιρετίζουν αυτή την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης με την οποία διορθώνονται, εν μέρει, κάποιες από τις μεγάλες αδικίες του παρελθόντος. Αποτελεί βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον στην Ίμβρο με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους κατοίκους της. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε αντίστοιχα βήματα και σε άλλους τομείς όπου οι Ίμβριοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως τα κληρονομικά δικαιώματα των ξένων υπηκόων, η κατοχύρωση των ακινήτων στο όνομα των πραγματικών δικαιούχων κ.ά.

Η αγάπη των Ιμβρίων προς την Ίμβρο που εκφράστηκε με την σταθερή επιστροφή τους τα τελευταία 20 χρόνια στη ρημαγμένη τους πατρίδα φαίνεται πως αρχίζει να φέρει επιτέλους κάποιους καρπούς.

http://www.kemo.gr/
 
Ας βλέπουν  κάποιοι να παίρουν μαθήματα. Αν ενδιαφέρονται πραγματικά..

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Η κορυφαία πλάκα ever

Με αφορμή δημοσίευμα του http://borioipirotika.blogspot.com/ μου ήρθε στο νου η πλάκα  για την αποκάλυψη του urfurshlaag από τους μαχόμενους πατριώτες του διαδικτύου.

Απολαύστε:


Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Πολιτική ρευστότητα δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue του Ιανουαρίου για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής, αφού ναι μεν η ΝΔ προηγείται με περισσότερες από 16 μονάδες της ΝΔ, αλλά χωρίς να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου Βαρόμετρου του 2012 είναι η εκρηκτική άνοδος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Φώτη Κουβέλη. Με ποσοστό 13,5% το νεοσύστατο κόμμα αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, στέλνοντας το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με ποσοστό 12,5%. Πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5%, ενώ στον αντίποδα εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο, με την εκλογική επιρροή του να περιορίζεται πλέον στο 14%, απειλούμενο από «Δημοκρατική Αριστερά», ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται σε πέμπτη δύναμη με ποσοστό 12%. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό 5,5%. Σταθεροί στο 4% παραμένουν οι Οικολόγοι, ενώ οριακά εκτός Βουλής εμφανίζεται η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη με ποσοστό 2,5%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στην εκλογική επιρροή καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με πτώση 2 ποσοστιαίων μονάδων και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, καταγράφοντας περαιτέρω βύθιση από το Δεκέμβριο κατά μιάμιση μονάδα. Αποδυναμωμένο κατά 1 μονάδα εμφανίζεται και το ΚΚΕ, ενώ οριακά ενισχύεται η ΝΔ. Πτώση μισής μονάδας σημειώνουν το ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία. Στην ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ και την υψηλή δημοφιλία του Φώτη Κουβέλη αποδίδεται εν μέρει το νέο άλμα που πραγματοποιεί η Δημοκρατική Αριστερά, η εκλογική επιρροή της οποίας ενισχύεται κατά 4 μονάδες, ενώ κατά 1 μονάδα ενισχύονται και τα λοιπά κόμματα.

Οι έδρες

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue σε μία επτακομματική Βουλή η ΝΔ θα εξασφαλίσει από 127 έως 138 έδρες μένοντας μακριά από το όριο της αυτοδυναμίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει από 32 έως 43 βουλευτές απέχοντας παρασάγκας από τους 160 βουλευτές που ανέδειξε το 2009. Τριάντα έως 38 έδρες θα αναλογούν στο ΚΚΕ και 12 έως 18 έδρες θα καταλάβει το ΛΑ.Ο.Σ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει 30 έως 35 βουλευτές, με 8 έως 13 βουλευτές θα εκπροσωπούνται στη Βουλή οι Οικολόγοι και 28 με 45 έδρες θα καταλάβει η Δημοκρατική Αριστερά.

Στην περίπτωση σχηματισμού Βουλής με τη συμμετοχή οκτώ κομμάτων οι έδρες της ΝΔ θα κυμαίνονται από 125 έως 136 και του ΠΑΣΟΚ από 32 έως 42. Το ΚΚΕ θα εξασφαλίσει από 29 έως 37 έδρες και ο ΛΑ.Ο.Σ από 12 έως 17. Το ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει 29 έως 34 βουλευτές και από 8 έως 13 βουλευτές θα εκλέξουν οι Οικολόγοι. Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταλάβει 28 έως 43 έδρες και η Δημοκρατική Συμμαχία θα εκπροσωπείται με 8 έως 9 βουλευτές.

«Ανάσα» για Παπανδρέου

Μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία η δημοτικότητα του Γιώργου Παπανδρέου πήρε μία ανάσα 2 ποσοστιαίων μονάδων από τον προηγούμενο μήνα φτάνοντας στο 14%. Είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που ανεβάζει τα ποσοστά του, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δείχνουν σημάδια φθοράς. Πλέον δημοφιλής αρχηγός με ποσοστό θετικών απόψεων 56% εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 36%, ο Αντώνης Σαμαράς με 30%, η Αλέκα Παπαρήγα με ποσοστό 28%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 26% και η Ντόρα Μπακογιάννη με 23%. (κάρτα


«Όχι» σε εκλογές

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η έντονη κοινωνική ανασφάλεια που εκφράζουν οι ερωτηθέντες, με το 91% να δηλώνουν πως αισθάνονται ανασφαλείς για το μέλλον τους. Παρόλα αυτά, το 50% κρίνει ότι δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές, έναντι 46% που θεωρεί ότι η προσφυγή στις κάλπες θα μπορούσε να αποτελέσει μία άμεση εναλλακτική.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/01/2012_422686