Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς άδεια εισόδου στη Ζώνη Σένγκεν οι πολίτες της Αλβανίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν την κατάργηση των αδειών εισόδου στη Ζώνη Σένγκεν για τους πολίτες της Αλβανίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Η απόφαση ελήφθη παρά τους φόβους της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Σε μία προσπάθεια να άρει τις επιφυλάξεις αυτές, η Επιτροπή διαβεβαίωσε γραπτώς όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ ότι θα επιτηρεί στενά τις μεταναστευτικές ροές από όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Οι επιφυλάξεις πυροδοτήθηκαν και από την ξαφνική αύξηση των αιτούντων άσυλο από τη Σερβία και τη ΠΓΔΜ όταν τον περασμένο Δεκέμβριο χορηγήθηκε στις χώρες αυτές -καθώς και στο Μαυρουβούνιο- δικαίωμα ελεύθερης εισόδου στη Ζώνη Σένγκεν.

Το καθεστώς ελεύθερης εισόδου, που θα αρχίσει να ισχύει από τα μέσα Δεκεμβρίου, δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους βιομετρικών διαβατηρίων να εισέλθουν στη Ζώνη Σένγκεν για μέγιστο διάστημα τριών μηνών.

Η απόφαση αυτή είχε λάβει αρχικά την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο μήνα.

Η Ζώνη Σένγκεν περιλαμβάνει όλες τις χώρες της ΕΕ, εκτός από τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Ρουμανία.Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=365691&dt=08/11/2010#ixzz14jOxy1ZD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου