Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αλβανός τουρίστας...

Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

ΔΕΝ είναι πλέον (το νέο πιο σύντομο) ανέκδοτο, αλλά πραγματικότητα: Αλβανός τουρίστας!
ΜΕ κοινή απόφαση των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες καταργήθηκε η βίζα στις χώρες Σένγκεν για τους Βόσνιους και τους Αλβανούς.

«ΔΕΝ υπάρχει θέμα εισόδου νέων μεταναστών στη χώρα» μας καθησυχάζει το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών, αφού η συμφωνία προβλέπει η είσοδος να γίνεται για αποκλειστικά τουριστικούς λόγους...

ΑΛΒΑΝΟΙ τουρίστες! Αυτοί θα ενισχύσουν το εθνικό μας εισόδημα παραθερίζοντας στα νησιά μας. Τόσα χρόνια δούλεψαν εδώ χάμου σκληρά, έκαναν γερό κομπόδεμα κι έστελναν στο Αλμπάνια τα λεφτά. Τώρα επιστρέφουν μαζικά πίσω στα χωριά τους. Οσοι προνόησαν κι αγοράσανε, τσάμπα πράγμα τότε, οικόπεδα με εκπληκτική θέα στην Κορυτσά, το Τεπελένι ή τους Αγίους Σαράντα χτίζουν με 50 χιλιάδες ευρουλάκια μια σούπερ ουάου μονοκατοικία -βάζοντας προσωπική εργασία. Τους περισσεύουν έτσι και λεφτά για να 'ρθουν πάλι εδώ σαν τουρίστες.

ΓΙ' αυτό, ω πατριώτες, πρέπει να 'μαστε μαζί τους πάντα χαμογελαστοί, πρόθυμοι και ευγενικοί. Αψογοι στο σέρβις και εξυπηρετικοί. Οσα λεφτά τούς περισσεύουν εδώ χάμου θα τα ξοδεύουν. Στην αλβανοκρατούμενη Μύκονο.

ΚΑΚΑ τα ψέματα. Για τουλάχιστον μία δεκαετία η Ψαρού θα ιταλοαλβανοκρατείται κι εμείς θα σερβίρουμε. Πώς αλλάξανε τα πράγματα!... Χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναπάρουμε πίσω την γκλαμουράτη πρώτη ξαπλώστρα-πίστα μπροστά στο κύμα.

ΤΩΡΑ, αγάπη μου, είσαι υποχρεωμένη να υπομένεις όλα τα καπρίτσια και τα βίτσια του γκέι Αλβανού μεγιστάνα στο «Πιέρος»...

ΕΙΜΑΙ πάντα πρόθυμος για όλα, ευγενικός, εργατικός, εχέμυθος και υπάκουος! Αλβανέ αφέντη μ': σου βάφω το σπίτι-κούκλα με 20 ευρώ μεροκαματάκια και κάνω κάθε είδους μερεμετάκι. Αλβανίδα πρώην οικιακή βοηθέ μου: βόλεψέ με στο πλέι ρουμ σου, στο Δυρράχιο, δώσ' μου ένα ξεροκόμματο κι εγώ θα σου κάνω το σπίτι-λαμπίκο. Καθρέφτη το πάτωμα. Είμαι επίσης εξπέρ στο ξεσκόνισμα, ζογκλέρ στο ξαράχνιασμα, διδάκτορας στο τίναγμα χαλιών, μετρ του στριφώματος!

ΑΛΛΩΣΤΕ τι είναι, αγαπητέ Ολι Ρεν, η Ελλάδα; Η νέα Αλβανία του Αιγαίου...

ΑΓΡΙΕΣ, τολμηρές ιδέες χρειάζονται. Ας πούμε, να επιστρέψουμε στις πατροπαράδοτες δεξιότητές μας. Οπως κάποτε καμακώναμε με τις τρίαινες και κουτουπώναμε τις διψασμένες για σπέρμα Γερμανίδες τουρίστριες, έτσι και τώρα, ω πατριώτες, μπορούμε να προσφέρουμε το αλφαδιασμένο δίμετρο κορμί μας προς ικανοποίησιν των νεαρών Αλβανίδων κροίσων. Πού ξέρεις; Μπορεί κάποια καλής αλβανικής οικογένειας να μας ερωτευθεί και να ζήσουμε σώγαμπροι στα ευημερούντα Τίρανα.

ΜΙΑ άλλη καλή ιδέα είναι να πάμε να δουλέψουμε στις οικονομικά ανθηρές αλβανικές εφημερίδες. Την εποχή του Εμβέρ Χότζα (ως... υποψήφιος Μαοϊκός) ονειρευόμουνα να απαγγέλλω το δελτίο ειδήσεων στην αλβανική τηλεόραση. Πού να φανταστώ ότι τώρα το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα. «Εδώ Τίρανα, εδώ Τίρανα, κοσμοσυρροή χθες το βράδυ στην επίδειξη μόδας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτευούσης. Ανάρπαστα έγιναν τα φορέματα Ντόνα Κάραν, Αρμάνι και Βαλεντίνο. Στη δεξίωση που επακολούθησε προς τιμήν των σχεδιαστών μόδας έρρεε άφθονη γαλλική σαμπάνια και προσφέρθηκε εκλεκτό μαύρο χαβιάρι».

ΑΔΙΚΑ κάποιοι κάτοικοι πήγανε στον Αγιο Παντελεήμονα και ψηφίσανε μονοκούκι τα χρυσά αυγά. Λίγη υπομονή χρειάζεται να κάνουν και να αποφασίσουμε να αποσύρουμε τους συνοροφύλακες. Αργά ή γρήγορα οι εξαθλιωμένοι μετανάστες θα αυτομολήσουν αναζητώντας αλλαχού τη γη της επαγγελίας.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ανθρώπους κυνηγημένους, ταλαιπωρημένους, φοβισμένους και ευαίσθητους. Δεν θ' αντέξουν να βλέπουν εμάς, τα πρώην αφεντικά τους που τόσο θαύμαζαν, να εξαθλιωνόμαστε.

ΚΑΙ μπούργκες ράβω στην Καμπούλ! Μεσάτες, με υπέροχες πιέτες και μοντέρνο διχτάκι για ν' αερίζεται το πρόσωπο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=222506

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου