Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ 2010

1) Η κυβέρνηση Μπερίσα κλείνει το λύκειο στους Βουλιαράτες;


Η ιστοσελίδα υπέρμαχος του ΚΕΑΔ σε μια προσπάθεια να πλήξει το MEGA μέσω του άτυπου ηγέτη του Σ. Ξέρρα «αποκαλύπτει» το επτασφράγιστο μυστικό των αλβανών με το οποίο στοχεύουν να πλήξουν την παιδεία των ελλήνων αλλά και την ίδια την υπόσταση της μειονότητας. Ενώ βάζουν στο παιχνίδι ακόμα δύο παράγοντες, το νεκροταφείο των ελλήνων στρατιωτών αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Λεπτομέρεια, το οικοτροφείο που διατηρεί η Αρχιεπισκοπή φιλοξενεί μαθήτριες απο αλβανικά χωριά.


2) Η Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος ζήτησε να μειωθούν τα Ελληνικά μαθήματα από τους Έλληνες της Αλβανίας.


Επικαλούμενοι δημοσίευμα ομογενειακής εφημερίδας (Λαϊκο Βήμα) υποστηρίζει πως η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε η διδακτέα ύλη στα ελληνικά σχολεία να είναι 50% στα αλβανικά και 50% στα ελληνικά, ενώ τώρα ισχύει 75% ελληνικά και 25% αλβανικά. Ενώ σε γενικές γραμμέςδεν παρέλειψαν να πλήξουν την ανθελληνική στάση της Υπουργού.

Λίγες μέρες αργότερα το γραφείο τύπου της Υπυργού διαψεύδει το παραπάνω δημοσίευμα.


Και τότε τα οι διαχειριστές του borioipirotis.blogspot.com δίνουν την εξής αφοπλιστική απάντηση: «Με απόλυτη ειλικρίνεια λέμε ότι, αν τη δήλωση την έκανε κάποιο άλλο πολιτικό πρόσωπο ενδεχομένως να ψάχναμε περισσότερο την πηγή και την εγκυρότητα της. Το γεγονός ότι η κ. Διαμαντοπούλου μας είχε προκαλέσει κάποιες φορές με τις - κατά τη γνώμη μας -αντεθνικές δηλώσεις και ενέργειες της, μας έκανε ποιο εύπιστους στο άκουσμα της είδησης.»



3) Έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Μπολάνου


Και για το τέλος αφήσαμε τη ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης, το nenanews.eu.


(Παραθέτουμε άλλο link διότι στην ιστοσελίδα nenanews δεν εντοπίσαμε το δημοσίευμα!?!)

Με σπαρακτικό τρόπο οι συντάκτες του κειμένου ενημέρωναν τους αναγνώστες για το τραγικό συμβάν, αποδίδοντας το γεγονός σε αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους. Την επόμενη μέρα γίνεται γνωστό πως η βόμβα δεν είχε στόχο το Βασίλη Μπολάνο αλλά αφορούσε περιουσιακές διαφορές δύο γειτόνων που μέναν κοντά στο σπίτι του Δημάρχου.
Μετά από μερικές μέρες σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR» και ερωτηθέν για το συμβαν που η Ομονοια πρώτη έσπευσε να το καταδικάσει ως τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του έλληνα Δημάρχου, δήκλωσε τα εξης:
«Νομίζω ότι το κουράσατε και σεις λίγο το θέμα. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να γίνει τόσο πολύ συζήτηση για το αν ήτανε ή δεν ήτανε. Υπήρχε μια πράξη βίας, έγινε τα μεσάνυχτα μια έκρηξη. Όλοι φυσικά ευχόμαστε να μην ήταν τρομοκρατική επίθεση. Κανένας δεν θέλει τη βία»




2 σχόλια:

  1. Και τέταρτο ήτανε το ''τέλος εποχής για το northepirus.com''
    http://aristerastidropoli.blogspot.com/2010/12/northepiruscom.html
    Πλακα κάνω, αν ψάξεις θα βρείς παρα πολλά. Tο θέμα είναι να μην υπάρχει σκοπιμότητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ok, εχεις δικιο.
    Οταν ομως το γραψα ηταν εκτος λειτουργιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή