Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΣΚΕΤΣ

Ως ένα κακόγουστο και προβοκατόρικο σκετσ χαρακτηρίζει το blogspot Οραμα την "Επιστολή Βορειοηπειρώτη", ένα έργο των Άγαμων Θυτών. Ως προς τον πρώτο χαρακτηρισμό το αφήνουμε στη κρίση του καθενός διότι το τι είναι κακόγουστο και τι είναι καλόγουστο έγκειται αποκλειστικά στην αισθητική του καθενός.
Ας δούμε όμως ένα ένα τα σημεία της "επιστολής" για να διαπιστώσουμε πόσο προβοκατόρικο είναι:

"..βρήκαμε ένα ταξιτζή και του δώσαμε όλες τις οικονομίες που κάναμε 30 χρόνια και αυτός μας πήγε στη λίμνη τις Καστοριάς. Μόλις είδαμε τι λίμνη αυτός είπε: εδώ είναι ομόνοια, Αθήνα, κατεβείτε! Και μεις κατεβήκαμε και απορούσαμε πως χώραν 4000000 άνθρωποι μέσα σε 1000 σπίτια!"

Πόσες περιπτώσεις δεν έχουμε ακούσει με βορειοηπειρώτες ή αλβανούς να τους άφήνει το ταξί στην Πάτρα και να τους λέει ότι βρίσκονται στην Αθήνα;

"Έχουν κάτι λάμπες στο δρόμο που άμα δείχνει πράσινο περνάνε κανονικά, πορτοκαλί πατάνε γκάζι και με κόκκινο φεύγουν σα βολίδα! Ίσως γι' αυτό να σημαδεύουν τους πεζούς τόσο καλά...Τρεις μέρες φοβήθηκα να αλλάξω πεζοδρόμιο! Τώρα όμως έμαθα και τους ξεφεύγω, ίσως γι' αυτό να νευριάζουν και να με δείχνουν με τα πέντε δάχτυλα.. Μπορεί όμως και να με χαιρετάνε! Δεν είμαι σίγουρος"

Γνωρίζεται μήπως πόσοι βορειοηπειρώτες τραυματίστηκαν σοβαρά ή έχασαν τη ζωή τους από τροχαία;

"Κανένας δεν δουλεύει εδώ αδερφέ και όποιος πάει να δουλέψει βγαίνουν κάτι κράνη με ρόπαλα και δέρνουν δέρνουν δέρνουν.... Βάρβαρο πράμα αυτό το ξύλο! Τουλάχιστον εκεί σε μας σε σκοτώνουν μια και καλή... Αδερφέ!!? "

Πόσοι απο σας ζούσατε στην Αθήνα το 1993 με τις μεγαλες απεργειακές κινητοποιήσεις;

"...να σε πω και την αμαρτία μου έκλεψα και μια κονσέρβα πολύ νόστιμη! Τέτοιο ωραίο πράμα δεν έχω ξαναφάει! Είχε και φωτογραφία ένα σκυλί απ έξω αλλά τι με νοιάζει εμένα, εγώ το ευχαριστήθηκα!!! '

Εδώ πέφτουν στο πρωτο τους σφάλμα, διότι οι Βορειοηπειρώτες ΔΕΝ κλέβουν ΠΟΤΕ! Και όσο για τη σκυλοτροφή, δοκιμάσαμε όλοι μας στις βοήθειες που στέλναν το 90.

"Θυμάσαι αδερφέ που πριν μερικά χρόνια σύλλαβαν τη γιαγιά έξω από το καφενείο επειδή είπε ότι εκτός από το σοσιαλισμό υπάρχει και η μοναξιά?"

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά απο το να βρίσκεσαι άγνωστος ανάμεσα σε αγνώστους.

Προφανώς και οι δημιουργοί του δεν είχαν κανένα σκοπό ουτε να μας προβοκάρουν ούτε να μας ειρωνευτούν. Απλώς περιγράφουν τη σύγχρονη Ελλάδα έτσι όπως τη βλέπει ενας νεοφερμένος "ξένος".
Το πλεόν ανησυχητικό είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι διαχειριστές του blog, η οποία παραπέμεπι απευθείας στον ακροδεξιό χώρο. Προφανώς και δεν είναι διαχειριστές του blog ούτε ο Μπεζιάνης όυτε η κόρη του αλλά οι εκπροσωποί τους στην Αθήνα!

ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΙΠΠΟΤΕΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου