Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Άναψε το τσιγάρο, δώσ’ μου λεφτά

Νέες ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα Θα Κλείσουν Πολύ Σύντομα», το κάπνισμα θα επιτρέπεται στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα καζίνα αλλά οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώνουν φόρο για το τσιγάρο – παφ και τάλιρο.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτρέπεται το κάπνισμα και στα νοσοκομεία, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν οι ασθενείς θα δίνουν τα χρήματα ξεχωριστά ή θα τα βάζουν στο φακελάκι.

Ο φόρος για το κάπνισμα στα κέντρα διασκέδασης θα επιβάλλεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που θα καταλαμβάνουν οι στάχτες και τα αποτσίγαρα. Παράλληλα, οι ελεγκτές θα ψάχνουν τους πελάτες, τους τραγουδιστές και τις λουλουδούδες, για να ανακαλύψουν τις κρυμμένες γόπες.

Για να μην παρουσιαστεί πρόβλημα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στα κέντρα διασκέδασης, κάθε συνεργείο που θα μεταβαίνει σε κέντρο διασκέδασης θα συνοδεύεται από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ – αν οι ελεγκτές πάνε μόνοι τους, είναι σίγουρο πως θα φάνε το ξύλο της ζωής τους και θα βγουν στο δρόμο ξεβράκωτοι.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως η είσπραξη του φόρου για το τσιγάρο τον προβληματίζει, επειδή φοβάται πως οι ιδιοκτήτες δεν θα τον πληρώνουν.

Η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί πολύ από το κίνημα κατά της πληρωμής διοδίων και έχει αντιληφθεί πως θα ακολουθήσει το κίνημα κατά της πληρωμής ΦΠΑ, το κίνημα κατά της πληρωμής χρεών προς τις τράπεζες, το κίνημα κατά της πληρωμής φόρων και το κίνημα «Να πάτε να γαμηθείτε μουνόπανα και να πληρώσουν ο Κόκκαλης, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης και οι υπόλοιποι εθνικοί ευεργέτες».

Αν η κυβέρνηση καταφέρει τελικά να επιβάλλει το «τσιγαρόσημο», τα έσοδα θα πάνε για τη βελτίωση της υποδομής των νοσοκομείων, τα οποία θα αλλάξουν όνομα – ο Ευαγγελισμός θα λέγεται στο εξής «Dunhill», το Ιπποκράτειο «Στη χώρα του Marlboro», ενώ το «Γεώργιος Γεννηματάς» θα μετονομαστεί σε «Καρέλια Άφιλτρα».

http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου