Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΥΡΤΑΛΗ

Σύμφωνα με το wikipedia Μυρτάλη ήταν το δεύτερο όνομα της Ολυμπιάδας  μητέρας του Μεγάλου Αλεξανδρου. Η Ολυμπιάδα ήταν πριγκίπισσα των Μολοσσών της Ηπέιρου και ίσως γι αυτό το λόγο επελέγει και ως ονομασία  για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οπόια είχε στην ιδιοκτησία της το πάλαι ποτέ Βορειοηπειρωτικό πρακτoρείο ειδήσεων "NENANEWS.EU". Πριν βάλουν οριστικά λουκέτο στο μαγαζάκι τους, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας φρόντισαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία της Μ.Κ.Ο που μέχρι πριν λίγο καιρό διατυμπάνιζαν με περηφάνεια.
Το λόγο δεν το γνωρίζουμε μιας και οι ίδιοι δε φρόντισαν να ενημερώσουν το κοινό τους.
Όσες αναζητήσεις και αν έκανα για τη "Μυρταλη" στο διαδίκτυο δεν απέφερε κάνενα αποτέλεσμα, καμία αναφορά σε οποιοδήποτε έργο.
Το μόνο που εντώπισα και μου κίνησε το ενδιαφέον είναι πως το όνομα της ΜΚΟ εμπλέκεται σε "περίεργες" χρηματοδοτήσεις από τον ΟΠΑΠ.
Συγκεκριμένα  δημοσίευμα του Βήματος με ημερομηνία 26/08/2012 αναφέρει: "Δεν λείπουν όμως και ορισμένες «παράξενες» χορηγίες σε φορείς όπως: Φίλοι του Αϊ-Γιάννη - Το ξωκκλήσι της ξενιτιάς, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μυρτάλη», Ομιλος Βρακοφόρων Κρήτης, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος των Απανταχού Καλλεργιανών Μαρεδιανών Βαρδιανών & Φίλων «Η Βαρδιά», «Θεώμαι - Κέντρο Εκφρασης Παραστατικών Τεχνών», ακόμη και η Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού!".
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΜΚΟ δημιουργήθηκε μια επόχη που Υφυπουργός της τότε κυβέρνησης Καραμανλή είχε αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα σε θέματα που άπτονται του βορειοηπειρωτικού.
Δε θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα μιας και το site δεν υπάρχει πλεόν, αν δεν είχα σοβαρές ενδείξεις πως οι ίδιοι διαχειριστές ανοίξαν νέο μαγαζί το οποίο ώρες ώρες συμπεριφέρεται ως παράρτημα της "ομάδας αλήθειας" του Μουρούτη.

Άντε και καλά κρασιά  

4 σχόλια:

  1. μασανε με δεκαοχτω κουταλια τα λαμογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι είναι, αλλά να μην το παίζουν και αγνοί πατριώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τι ποσό μιλάμε; πως θα μάθουμε;

      Διαγραφή
    2. Δε νομιζω να μπορεσουμε να το μαθουμε. Στη σελιδα του ΟΠΑΠ γινεται απλη αναφορα των συλλογους χωρις το ποσο.

      Διαγραφή