Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ

Αν και έχει περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από τις βουλευτικές εκλογές της 23/06/2013 στην Αλβανία το πρωτοεμφανιζόμενο (σε βουλευτικές εκλογές) κα πολυδιαφημιζόμενο Κόμμα των Ελλήνων δεν έχει ακόμα επισήμως τοποθετηθεί για τα αποτελέσματα των εκλογών. Η τελευταία ενημέρωση στο site  του κόμματος αφορά την προεκλογιή συγκέντρωση στην Αθήνα.
Τα αποτελέσματα ήταν τόσο κακά για το MEGA που ούτε ο χειρότερος εχθρός του δε θα μπορούσε να φανταστεί. Ήταν εξ αρχής γνωστό πως η εκλογική δύναμη του MEGA εντοπίζεται στους Αγίους Σαράντα και Δέλβινο, τίποτα όμως δε μπορεί να δικαιολογήσει τους μόλις 52 ψήφους που έλαβε στην Κάτω Δρόπολη. Στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος συμμετέχουν συνολικά 6 άτομα από την Κάτω Δρόπολη, αν διαιρέουμε το σύνολο των ψήφων με τα μέλη του Ε.Σ δεν αντιστοιχούν ούτε 9 ψήφοι στον καθένα. Το κάθε μέλος, λοιπόν, του Ε.Σ δεν κατόρθωσε να πείσει άλλα 8 άτομα να ψηφίσουν το κόμμα στο οποίο είναι στελέχη. Και αν προσθέσουμε  στην παραπάνω λίστα και μία υποψήφια στο Νομό Αργυροκάστρου που με βάσει του επωνύμου της μπορούμε να συμπεράνουμε πως κατάγεται από την Κάτω Δρόπολη, ο αριθμός μειώνεται ακόμα παραπάνω.
Στο χωριό Φράστανη, απ'οπου κατάγεται ο ιδρυτής της εφημερίδας "Το όραμα" και ένθερμoς υποστηρικτής του Mega, Θ. Βεζιάνης όπως και ο ιντερντικά λαλίστατος αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Χρήστος Αργύρης, το MEGA έλαβε 0 (μηδέν) ψήφους!
Κάποιοι ανώνυμοι σχολιαστές μίλησαν για νοθεία και πως το MEGA πλήρωσε το τίμημα του να μην έχει αντιπρόσωπο στην εφορευτική επιτροπή. Δεν με εκπλήσει καθόλου, ο μόνος σίγουρος νικητής στις αλβανικές εκλογές είναι η νοθεία. Αυτό που με εκπλήσει είναι η αδράνεια του κόμματος. Αν είναι βέβαιοι πως στο χωριό Φράστανη κάποια άτομα τους ψήφισαν γιατί δεν καταγγέλουν στις αρμόδιες αρχές το γεγονός; Γνωρίζω πως είναι σχεδόν αδύνατον να δικαιωθούν, ας το πράξουν όμως γιατί αυτή τη στιγμή παραμένουν εκτεθημένοι στα μάτια αυτών των λίγων που τους πίστεψαν.
Διαφορετικά, έχω κάθε λόγο να πιστεύω πως συναισθανόμενοι το άγχος του Σπύρου Ξέρρα να εκλεγεί και με τα μηνύματα να μην ήταν καθόλου ενθαρυντικά επέλεξαν να στηρίξουν το PD αφού έτσι και αλλιώς στο Αργυρόκαστρο δεν είχαν καμία τύχη να εκλέξουν βουλευτή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου