Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Εμείς, «ο εχθρός του Ελληνισμού»

Γράφει η Αννα Φραγκουδάκη

# Κατά τον θρακικό Τύπο, την τελευταία Κυριακή του 2010 έγινε στην Κομοτηνή διαδήλωση από «αντιπροσωπεία» της Χρυσής Αυγής. Προϊόν εισαγωγής, καθώς καμιά εκατοστή άτομα, για να διαδηλώσουν, ταξίδεψαν από «διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας». Σε εκτενή παρουσίαση της διαδήλωσης στην εφημερίδα Χρόνος (21/12) που περιγράφει την ενδυμασία των διαδηλωτών, τις σημαίες τους, τα «ναζιστικά σύμβολα», τα συνθήματα και απαντήσεις τους σε ερωτήσεις της συντάκτριας, εκπρόσωπος των Χρυσαυγιτών «είπε» ότι σκοπεύουν να «κλιμακώσουν» τις «επισκέψεις» τους στη Θράκη.

# Την ίδια μέρα, σε οργισμένο σημείωμα, συντάκτης της εφημερίδας Παρατηρητής αναρωτιέται: «Πώς να αντιδράσει κανείς, όταν το κυριακάτικο πρωινό του ξεκινάει με ιαχές κατά συμπολιτών του, από ανθρώπους με σβάστικες στα χέρια;». Και καταλήγει: «Αφήστε μας επιτέλους ήσυχους». Πράγματι, είναι ανεπιθύμητοι από τη συντριπτική μερίδα του ντόπιου πληθυσμού οι αυτόκλητοι πατριώτες που τα έχουν βάλει με τη Θράκη και ταξιδεύουν για να φωνάξουν ανάμεσα σε άλλες ανοησίες: «Αλήτες, προδότες πολιτικοί, η Θράκη είναι ελληνική». Ο πολύς πατριωτισμός, φαίνεται, τους οδηγεί στη σύγχυση ότι «δεν είναι» ελληνική! Αρα είναι και επικίνδυνοι και πρέπει να παρέμβουν οι Αρχές εγκαίρως.

# «Η πολιτική επιρροή του κινήματός μας έχει εδραιωθεί πλέον μετά τις τοπικές εκλογές», είπαν στη συντάκτρια του Χρόνου, «και συνεχίζουμε ακάθεκτοι (sic) για τη σωτηρία της πατρίδας μας». Αξιοπρόσεχτο για τις Αρχές ιδίως είναι από «ποιον» σκοπεύουν να «σώσουν» την πατρίδα «τους». Οπως είπαν, « ο μεγαλύτερος εχθρός του Ελληνισμού είναι οι νεοέλληνεςπου με τη συμπεριφορά και την αδιαφορία τους αφήνουν να συμβαίνουν όλα τα δεινά που αντιμετωπίζει η χώρα μας». Εμείς, όλοι οι Ελληνες, είμαστε «ο μεγαλύτερος εχθρός του Ελληνισμού»!

Οχι, δεν είναι καθόλου για γέλια, γιατί συνοδεύεται από ναζιστικά σύμβολα. Πρέπει οι αρμόδιοι της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας να λάβουν μέτρα, ώστε να εμποδίσουν οπωσδήποτε στο μέλλον στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης τους αυτόκλητους «σωτήρες της πατρίδας» με τις βυζαντινές(!) σημαίες και τις σβάστικες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου