Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο MARIAN KOLA

Σε αντίθεση  από όσα έιχαμε ακούσει για τη δράση του Κόλα από δίαφορες "έγκυρες" εφημερίδες τύπου Espresso το ποινικό μητρώο του νεκρού πλεόν αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων δίνει μια διαφορετική εικόνα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που είχε δώσει  στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία η δράση του Kola ήταν η παρακάτω:

KOLA ή KOLIA ή GOLIA ή MARKO (ον) MARIAN ή EDUART ή MARJAN ή ZAN ή JAN του PASHO ή FROK και της MARTA ή MARTE ή MARI ή MARTHA γεν. 1977 στην Αλβανία
Ο KOLA MARIAN κρατείτο από 17-02-2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες κλοπές.
  • Την 11-11-1995 συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές.
  • Την 22-11-2007 συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης/Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας/1Ο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη βία, αρπαγή κλπ
  • Την 23-11-2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας από όπου είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.
  • Την 16-02-2010 συνελήφθη ύστερα από ένοπλη συμπλοκή στον Βύρωνα Αττικής με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες κατά συναυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
  • Την 22-03-2013 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Τρικάλων.
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=23456#sthash.ADplpazP.dpuf

Ως κοινότητα είχαμε ασχοληθεί ξανά με τον Kola το 2010 (χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια οτι επροκειτο για τον Kola) όταν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του, αστυνομικοί είχαν πυροβολίσει και σκοτώσει διερχόμενο βορειοηπειρώτη. Αυτό που μας είχε προκαλέσει εντύπωση (αν και κατά βάθος γνωρίζαμε γιατί πυροβολήθηκε ο δυστυχής συμπατριώτης μας) ήταν το γεγονός πως οι αστυνομικοί έστρεψαν τα πυρά τους κατά ενός περαστικού.
Η "καριέρα" του Κόλα μετά την απόδραση του από τις φυλακές Τρικάλων είναι στιγματισμένη από το θάνατο μίας νεαρής κοπέλας και ενός αστυνομικού. Στην πρώτη περίπτωση το νεαρό κορίτσι ατύχησε να βρίσκεται  ανάμεσα στα πυρά των αστυνομικών και των αλβανών δραπετών ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο αστυνομικός έχασε τη μάχη από ακατάσχετη αιμοραγία στο πόδι. 
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν ήταν όντως ο Kola ένας στιγνός δολοφόνος όπως τον παρουσίασε η Ελληνική Αστυνομία και τα MME ή αν επρόκειτο για ένα ακόμα show της Ελληνικής Κυβέρνησης για νε εδραιώσει το προφίλ της αποτελεσματικής και αποφασιστικής κυβένρησης.
Διαβάσαμε πολλά το τελευταίο διάστημα, πως είχε γράψει μεσα σε πηγάδι σε άπταιστα ελληνικά απειλητικό μήνυμα κατά των Ελλήνων, πως είχε ληστέψει το σπίτι της κόρης του Μπερίσα, πως ήταν μαχητής του UCK μέχρι και πως απειλήται η ζωή του στην Αλβανία λόγω του ΚΑΝΟΥΝ που ισχύει στο Νότο! Ίσως και να είναι αληθινά, εγώ προς το παρόν μένω στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το ποινικό του μητρώο.



1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα

    αυτό που κατάλαβα είναι ότι κάτι κρύβεται... είδωμεν μετά από χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή