Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Το ΚΕΑΔ θα έχει την πρωτιά στη Δρόπολη

Λοιπόν, θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη για τη Δρόπολη με κριτήριο το πως κινήθηκαν οι ψηφοφόροι στο δικό μου χωριό.
Καταρχήν η συμμετοχή ήταν η συνηθσμένη, 150-170 άτομα σε σύνολο 650 ατόμων. Μιλάμε για αποχή που ξεπερνά το 75%!
Το ΚΕΑΔ θα έχει σίγουρα το προβάδισμα αν και έχει χάσει ψήφους κυρίως λόγω Ξέρρα και λιγότερο  λόγω MEGA. Το MEGA είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Αξίζει εδώ να αναφέρω πως κανένας υποψήφιος του MEGA δεν πέρασε προεκλογικά από το χωριό.
Το μεγάλο ερώτημα παραμένει η συμπεριφορά των σοσιαλιστών. Ακολούθησαν τον Ταβο στο LSI ή παρέμειναν πιστοί στο κόμμα του Έντι Ράμα; Σε γενικές γραμμές ο Τάβος φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση και με τους μηχανισμούς που έχει δημιουργήσει όλα τα χρόνια που βρίσκεται στη βουλή αλλά και με την εξουσία που του έδινε η θέση του υπουργού υγείας το προηγούμενο χρονικό διάστημα θεωρείται πως έχει εξασφαλισμένη την είσοδο του στη βουλή. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Ξέρρα ο οποίος πιθανότατα θα είναι και αυτός στη νέα βουλή. 
Κατά τα άλλα η εκλογική διαδικασία κύλισε ομαλότατα, με τους ψηφοφόρους να καταλήγουν σε κοντινό καφενείο και να μην έχουν καμία όρεξη για πολιτικές συζητήσεις.
Προβλέπω πρώτο το ΚΕΑΔ άλλα χωρίς εκπροσώπηση στη βουλή, δεύτερο το  LSI, τρίτο το PD, τέταρτο το PS και πέμπτο το MEGA.
Και δύο έλληνες βουλευτές στην περιφέρεια Αργυροκάστρου: Τάβο και Ξέρρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου