Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ένας άνθρωπος, μια Ομοσπονδία!

Η Ομοσποωδία Άνω Δρόπολης "Οι Σελλοί" ξεκίνησε τη πορεία της κάπου στα τέλη του 2007 (αν δεν κάνω λάθος). Μετά τις πρώτες εκλογές πρόεδρος εκλέχτηκε ο Μιχάλης Κυρούσης και γραμματέας η Ηλέκτρα Κίκη. Σαν οργάνωση ήταν ιδιαίτερα θορυβώδης και λιγότερο αποτελεσματική. Εξέδιδαν δελτίο τύπου ακόμα και για φανταστικές υποθέσεις, θυμίζω την υπόθεση με το σχολείο στο Βουλιαράτι. Όλες οι ανακοινώσεις έφεραν τα ονόματα του προέδρου και της γενικής γραμματέως (ως είθισται). Κάποια στιγμή μάλιστα ανακοίνωσαν και την ίδρυση νεολαιας ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης. Ήταν η εποχή που κάθε επαρχία κατόπιν υποδήξεων της Ομόνοιας δημιουργούσε ομοσπονδίες στην Αθήνα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νεολαίας επαρχίας των Αγίων Σαράντα η όποια δημιουργήθηκε στο facebook και παρέμεινε εκεί.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο κύριος Κυρούσης δοκίμασε την τύχη του στο Δήμο της Αθήνας. Ενώ λίγο αργότερα στις δέυτερες εκλογές της Ομοσπονδίας δεν έθεσε καθόλου υποψηφιότητα και νέος πρόεδρος εκλέχτηκε η Ηλέκτρα Κίκη.
Η ομοσπονδία σιγά σιγά εμφανίζεται λιγότερο δραστήρια και επανέρχεται στο προσκήνιο με το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ. Αυτό που παρατήρησα είναι πως πλεόν στα δελτία τύπου που εκδίδει υπάρχει μόνο το όνομα της προέδρου και κανενός άλλου. Ακομα και σε περιπτώσεις που φέρεται να έχει σταλεί από το ΔΣ,  το email επικοινωνίας που συνοδεύει την ανακοίνωση ανήκει στην πρόεδρο.



Μερικά ενδεικτικά link:

http://www.aftonomi.gr/koinonia/politismos/item/849-omospondia-ano-dropolis-oi-selloi-timithikan-oi-agonistes-tou-40.html

http://toorama.blogspot.gr/2013/01/blog-post_11.html

http://www.aftonomi.gr/politiki/item/1234-omospondia-ano-dropolis-oi-selloi-gia-tis-syntakseis-oga-sas-kaloume-se-dynamiki-diamartyria-sto-ypourgeio-ergasias.html


1 σχόλιο:

  1. υπάρχει μια μούρλα στην χώρα και εκτός αυτής

    το προεδρεύειν το αντιπροεδρεύειν και το γραμματιλίκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή