Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ



Ο έχων ιδιαίτερη ευαισθησία στους βορειοηπειρώτες,  (προφανώς εννοεί όσους τρέχουν ξοπίσω του να γλύψουν κανα κοκαλάκι), Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατάφερε μέσα στη μικρή θητεία του να αποδείξει πως δεν μας έχει απλά ευαισθησία αλλά είναι τρελά ερωτευμένος. Και όπως συμβαίνει συνήθως σε όλους τους μεγάλους  έρωτες έτσι και στην περίπτωση μας το "πήδημα" δεν έχει τελειωμό.
Μετά την πλήρη και σε όλους κατάργηση της σύνταξης του ΟΓΑ (ή βοήθημα όπως λένε κάποιοι ποιο ειδικοί που όλα αυτά τα χρόνια έιχαν βολευτεί στο σύνθημα όλα σε όλους) ολοκληρώθηκε και η κατάργηση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τις περιοχές που διαβίει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία με τα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Έτσι λοιπόν, αν μέχρι σήμερα μπορουσε κάποιος να ταξιδέψει μέχρι το Αργυρόκαστρο με 25 ευρώ (20+ΦΠΑ) τώρα θα χρειάζεται να πληρώσει περίπου 45 ευρώ μέχρι την Κακαβιά (με ενδιάμεση στάση και αλλαγή λεωφορείου στα Γιάννενα) και άλλα 4-5 ευρώ από την Κακαβιά μέχρι τον τελικό προορισμό του. Σύνολο 50 ευρώ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουμε διπλασιασμό του κόσοτυς μεταφοράς, και βέβαια η διαφορά εκτοξεύεται σε περιπτώσεις ταξιδιωτών με προορισμό τους Αγίους Σαράντα ή τη Χιμάρα.
 Εξόντωση σε δύο κινήσεις από το Σαμαρά που θυμίζει sequel χολυγουντανής ταινίας, αφού έχασε τη μοναδική ευκαιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 90 να διεκδικήσει για τον ελληνισμό της Αλβανίας όλα όσα ήταν υποχρεωμένο να παρέχει το αλβανικό κράτος έρχεται τώρα 20 χρόνια μετά να μας αποδείξει πως δεν είμαστε τίποτα αλλά παρά ένα άλλοθι στην πολιτική του ρητορεία. 

1 σχόλιο:

  1. Ναι βέβαια,
    ξυπναει και κοιμάται με την εννοια της Β.Η.
    Αυτά να τα βλέπουν όσοι πανε και ψηφιζουν οποιονδηποτε
    πουλήσει λιγο εθνικοφροσύνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή