Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Νίνης, ο μαύρος και η Χρυσή Αυγή

Στο γήπεδο πηγαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι. Και υγιείς φίλαθλοι και φανατισμένοι οπαδοί και απερίσκεπτα παιδιά. Οπως αυτά δηλαδή που φώναζαν «δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ» στο προχθεσινό αγώνα της Εθνικής με τη Λιθουανία, αμφισβητώντας με ρατσιστική διάθεση την ελληνική υπηκοότητα του Σωτήρη Νίνη.



Αυτό το ρατσιστικό σύνθημα πάντως (ακουγόταν και από 15χρονους που είχαν ενσωματωθεί σε «τάγμα Χρυσαυγιτών» στο ένα πέταλο του γηπέδου Καραϊσκάκη) δεν επηρέασε τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος ως επιστέγασμα της καταπληκτικής του εμφάνισης πέτυχε λίγο μετά ένα γκολ-ζωγραφιά.

Κατά τ' άλλα, το «ρεπερτόριο» των «Χρυσαυγιτών» είχε και συνθήματα κατά της Τουρκίας. Δεν ήταν όμως μόνο οι ύβρεις. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε στην κερκίδα ένας ανυποψίαστος μαύρος και το «τάγμα» τον πήρε στο κυνήγι. Κάπου εκεί αρκετοί υγιείς φίλαθλοι άρχισαν να γιουχάρουν (αποδοκιμάζοντας αυτήν τη ρατσιστική στάση), ενώ κάποιοι μπήκαν στη μέση «πυροσβεστικά» για να γλιτώσει ο άνθρωπος.

Ο μαύρος (που έφαγε, πάντως, «ψιλές») αποχώρησε άρον άρον από την κερκίδα, αλλά μία νεαρή κοπέλα υπέδειξε (σαν καλό «καρφί») στους «Χρυσαυγίτες» ποιο δρόμο πήρε. Και τότε περίπου 10 άτομα αδιαφόρησαν για την εξέλιξη του αγώνα και ξεχύθηκαν για να βρουν έναν άνθρωπο που δεν προκάλεσε. Απλώς γεννήθηκε μαύρος...

http://www.sentragoal.gr

Να συμπληρώσω πως δεν αμφισβητούν την υπηκοότητα αλλά την εθνικότητα του Νίνη.

Εδώ η απάντηση των ¨15χρονων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου