Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΓΡΥΠΝΗ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ARBEN LLALLA

Ο Arben Llalla φαίνεται πως έχει αναλάβει εργολαβικά την αφύπνιση του αλβανικού έθνους για τον κίνδυνο που διατρέχουν από τους βορειοηπειρώτες. Κάνοντας  μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με το ονοματεπώνυμο του θα διαπιστώσετε πως όλα τα δημοσιεύματα του έχουν σχέση με την "αντιαλβανική δράση" των Ελλήνων.
Και τι δε γράφει ο κ. Llalla:
Σε δημοσίευμα την 21 Φεβρουαρίου 2012 στην εφημερίδα SOT  και αναφερώμενος στις εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απο την ανακύρηξη της Αυτονομίας παρουσιάζει όλους τους "εξτρεμιστές μειονοτικούς" που επιδιώκουν την  αποσταθεροποίηση στην περιοχή.  Όχι μόνο τους αναφέρει ονομαστικά αλλά δεν παραλείπει να κάνει και το ανάλογο σχόλειο. Για παράδειγμα το Σπύρο Ξερα τον αποκαλεί γλύφτη εντός και εκτός συνόρων ενώ αναφέρεται και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πύρος Δήμας. Η πραγματικότητα είναι πως τα άτομα που αναφέρει κάθε άλλο παρά εξτρεμιστές είναι. Ούτε ο Ντούλες, ούτε ο Ξέρας, ούτε ο Μπάρκας,ούτε ο Δήμας,  όυτε ακόμα ο Καλυβιώτης (τρούπωσε και αυτός στο πάνθεων των ακτιβιστών) μπορούν να θεωρηθούν εξτρεμιστές. 
Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Tribuna Shqiptare που καταπιάνεται κυρίως με την επίσκεψη Γκόρου στις Η.Π.Α, αναφέρει κάτω από την επικεφαλίδα και με έντονα γράμματα πως ο Βασίλης Μπολάνος ετοιμάζεται να υψώσει τη σημαία της Αυτονομίας στη Χιμαρα το 2014. Βέβαια στο υπολοιπο κείμενο που ακολουθεί δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτή την είδηση (έστω και αν κανει χρηση του ερωτηματικού). Τέλος μας ενημερώνει πως ο Πύρος Δήμας θα ταξιδέψει στην Αμερική όχι μόνο για να παρευρευθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 22 Απριλίου αλλά και για να συγκεντρώσει τις χορηγίες για τη διατήρηση του ελληνικού σχολείου στη Χιμάρα.
Πάντως, παρατηρώντας κανείς τα δημοσιεύματα του ένα πράγμα είναι βέβαιο, πως ενημερώνεται και παίρνει τις  πηγές του από τα βορειοηπειρωωτικά blogs,  με ιδιαιτερη αδυναμία στο borioipirotika., τα οπόια και κατακρίνει με κάθε ευκαιρεία .

Ο Arben Llalla δίνει το παρον και στο wikipedia  απ όπου ενημερωνόμαστε πως έχει γεννηθεί το 1972 στο Ελμπασαν και πως απο το 1992 μέχρι το 2004 ζόυσε στην Ελλάδα. Αναφέρει επίσης πως κατέχει πτυχίο ιστορίας από το Πανεπιστήμιο του Τετόβου. Αν βάλουμε κάτω τις ημερομηνίες θα δούμε ότι κατι δε μας βγαίνει. Αν υποθεσουμε οτι το 1990 αποφοιτησε από το λύκειο και το 1992 μεταναστευσε στην Ελλάδα, πότε προλαβε και πήρε το πτυχίο; Γιατι παρακάτω μας αναφέρει πως απο το 1998 εργαστηκε επιστημονικά σε ιστορικες μελέτες για τους Αρβανίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου