Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΕΕ: Βοήθεια 82 εκατ. ευρώ στην Αλβανία


Υπεγράφη στα Τίρανα συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και ΕΕ που προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας ύψους 82 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση σχεδίων στρατηγικής σημασίας, τόσο στις υποδομές, όσο και στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να αναλάβει η χώρα στα πλαίσια της ενταξιακής πορείας.

Τα χρήματα αυτά η Αλβανία θα τα εισπράξει εντός των δύο επόμενων χρόνων και εντάσσονται σε προγράμματα που προβλέπονται για όλες τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Την συμφωνία υπέγραψαν η Αλβανίδα υπουργός, αρμόδια για θέματα ευρωπαϊκής ένταξης, Μελίντα Μπρέγκου και ο πρέσβης της ΕΕ στα Τίρανα, Ετόρε Σέκουι.

Ο κ. Σέκουι τόνισε ότι ελπίζει αυτή τη φορά η Αλβανία να πετύχει τις 12 προτεραιότητες που τις έχουν θέσει οι Βρυξέλλες, προκειμένου να της δοθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη αυτό το καλοκαίρι.
«Λειτουργικό κοινοβούλιο, ελεύθερες εκλογές, επαγγελματική και άξια δημόσια διοίκηση, μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δικαιοσύνης, καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, εξασφάλιση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και επίσης μεταρρυθμίσεις στο χώρο των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, είναι τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση ώστε να της δοθεί το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας στην ΕΕ», τόνισε ο κ. Σέκουι.

Πηγή: www.athina984.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου