Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Δημοτικές εκλογές στην Αλβανία : «Ικανοποιητική» διαδικασία, ασαφές αποτέλεσμα

Οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία φαίνεται να χαρακτηρίζονται από βελτίωση των διαδικασιών, αλλά ασάφεια σχετικά με το αποτέλεσμα καθώς και οι δύο μεγάλοι κομματικοί σχηματισμοί της χώρας δηλώνουν κερδισμένοι χωρίς να πανηγυρίζουν γι' αυτό.




Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, που πιέζεται από την Ε.Ε. να δώσει αποδείξεις ότι η δημοκρατία εδραιώνεται στην Αλβανική κοινωνία, δήλωσε πως η "εκλογική διαδικασία ήταν ομαλή και αξιοπρεπής και σημειώθηκε υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων ".



Αντίθετα, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Έντι Ράμα επισήμανε πως "αυτές ήταν όντως οι καλύτερες εκλογές για τα κανάλια, αλλά οι χειρότερες για την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες ", για να προσθέσει ότι " η εκλογική διαδικασία ανέδειξε εντυπωσιακά παραδείγματα και αποδείξεις του ελλείμματος από τα διεθνή στάνταρτς ".



Σημειώνεται πως η ελληνική ομογένεια εμφανίστηκε διασπασμένη αφού κατέβηκε στις εκλογές με δύο κόμματα το κάθε ένα από τα οποία συμμάχησε με τα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα του Μπερίσα και του Ράμα.



Εκτύπωση σελίδαςΑποστολή με Email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου