Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ANSAMBLI ARTISTIK "LLESH PAL CUPI" VRISERA

Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο  με καλλιτεχνικό πρόγραμμα ομίλου της Ανω Δρόπολης επί κομμουνιστικού καθεστώτος  είναι αρκετά "ταλαιπωρημένο" και δεν φαίνεται ξεκάθαρα η ονομασία του ομίλου. Με λίγη προσοχή θα διαπιστώσετε πως το συγκρότημα φέρει την ον ονομασία "LLESH PAL CUPI" .
Φαντάζομαι θα αναρωτιέσται όλοι για ποιό λόγο δόθηκε αυτή η ονομασία στο καλλιτεχνικό συγκρότημα και ποιός ήταν ο Llesh Pal Cupi.
Καταρχήν, μπορεί να γίνει η υπόθεση πως το μειονοτικό συγκρότημα πήρε ένα αλβανικό όνομα για να δείξει προς τους έξω πως στην σοσιαλιστική Αλβανία δεν υπάρχουν διακρίσεις και πως ότι γίνεται αφορά το σύνολο των πολιτών ανεξερτήτως εθνικής καταγωγής.
Ο Llesh Pal Cupi ήταν φαντάρος (ή στρατιωτικός) που υπηρετούσε στην παραμεθώριο. Ο μακαρίτης είχε μια κακιά συνήθεια, κάθε πρωί την ώρα που από την ελληνική πλευρά των συνόρων γινόταν η έπαρση της σημαίας αυτός πήγαινε σε εμφανές σημείο και ικανοποιούσε τις σωματικές του ανάγκες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ωραία πρωία, κάποιος εξαγριωμένος Έλληνας φαντάρος (ή στρατιωτικος) να του αδειάσει ένα γεμιστήρα! Και έτσι το χάσαμε το παληκάρι...

Υ.Γ. Η ιστορία αυτή εχει διαδοθεί στόμα με στόμα και είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν ανακρίβειες ή υπερβολές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου