Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝ ΥΠΗΚΟΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Shekulli ο νεαρός που διάβασε το υπόμνημα στους δημοσιογράφους στη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας κατά των δηλώσεων του έλληνα πρόξενου     στην Κορυτσά, ονόματι Janaq Kaça, είναι κάτοχος της ελληνικής υπηκοότητας. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε οργανωθεί απο το "Κίνημα Mjaft". Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Janaq Kaça δηλώνει πως επέλεξε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα για να έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει σε καλύτερα πανεπιστήμια  και για να μπορει γενικότερα να κινηθεί και να  εργαστεί με μεγαλύτερη ευκολία. Συγκεκριμένα ο Kaca δήλωσε "Βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουμε πως η Κορυτσά δεν είναι καθόλου ελληνική".
Σύμφωνα με ένα άλλο δημοσίευμα  του διαδικτυακού τόπου Balkanweb ο Kaca φέρεται ως ο επικεφαλής της οργάνωσης Mjaft. Ανάμεσα στα άλλα δήλωσε πως η Κορυτσα, το Αργυρόκαστρο και η Τσαμουριά ήταν πάντα αλβανικά.

2 σχόλια:

  1. Όχι Janaq Kaca αλλά Ιωάννης Κάτσιας
    Όχι pre Korce αλλά εκ Κορυτσάς
    Σύντροφε δροπολίτη μην αλβανοποιεις τα ονόματα των Ελλήνων κορυτσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Korce δεν το αναφερω καπου, αλλου το διαβασες.
    Δεν εχω καμια διαθεση ουτε να αλβανοποιησω κανεναν ουτε να τον ελληνοποιησω. Πιστευω πως ο καθενας πρεπει να εχει το δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή