Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Άγιος Παντελεήμονας: Μέσα συναυλία - έξω παραφωνίες .

Γέμισε από κόσμο ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα, στη συναυλία του Μεγάρου Μουσικής που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο οποίος τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ότι: «η εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει του ανθρώπους όπως και η μουσική» και επεσήμανε «ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η εκκλησία θα πρέπει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού». Στη συναυλία έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο προκαθήμενος της Αλβανικής Ορθόδοξης εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης, η υφυπουργός για Μεταναστευτικά Θέματα Άννα Νταλάρα, η βουλευτής Ελισάβετ Βόζεμπεργκ από τη ΝΔ και η πρώην βουλευτής του ΣΥΝ Άννα Φιλίνη.
Εκ μέρους του Μεγάρου Μουσικής ο πρόεδρος του, κ. Μάνος τόνισε ότι «πρόκειται για μια εκδήλωση ενότητας, με στόχο της ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, με στόχο να προβληθεί ο λόγος, ο σεβασμός και ο διάλογος και να αναδειχθεί στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι ο πολιτισμός ενώνει».
Αυστηρά μέτρα πήρε η αστυνομία στην περιοχή, ενώ ακροδεξιά στοιχεία φώναξαν έξω από την εκκλησία, υβριστικά συνθήματα κατά του αρχιεπισκόπου και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και παράλληλα προσπάθησαν και μέσα στο ναό να προκαλέσουν επεισόδια μετά την ομιλία του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής. Τελικά η συναυλία ολοκληρώθηκε ομαλά και υπολογίζεται ότι την παρακολούθησαν περίπου 3.500 άτομα, ενώ την ομάδα των ακροδεξιών που αποκαλούσε προδότες τους διοργανωτές, απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Θεωρούμε ότι, για μια περιοχή με υπαρκτά προβλήματα τα οποία ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά, τα λόγια του κ. Μάνου για μια εκδήλωση «αλληλεγγύης, σεβασμού, ανεκτικότητας, ειρήνης και κοινωνικής σύγκλισης», βρίσκονται στην πλευρά του αυτονόητου. Τέτοιες θετικές πρωτοβουλίες δυστυχώς έχουν λείψει. Και η έλλειψη τους είναι αυτή είναι που άφησε το περιθώριο σε μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές να εκμεταλλευτούν τα τοπικά προβλήματα για να εξυπηρετήσουν αντιδημοκρατικούς σκοπούς. Ακόμα περισσότερο, η απουσία δημόσιων πολιτικών κοινωνικής ένταξης, σε συνδυασμό με την στάση πολλών ΜΜΕ, νομιμοποίησαν τα ρατσιστικά κηρύγματα, τις ακρότητες και τη βία.
Έτσι, σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα έχουν να αντιμετωπίσουν από την μία τα αποτελέσματα που δημιουργεί η έλλειψη πολιτικής του Ελληνικού κράτους για τους ξένους και έλληνες φτωχούς και τις υποβαθμισμένες γειτονιές, και από την άλλη τις απειλές των βίαιων ρατσιστικών συμμοριών.
Η υπόθεση τελικά της δημοκρατίας και της συνύπαρξης αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, κατά τον ίδιο τρόπο που η ανάπτυξη του ρατσισμού και του φασισμού, απειλεί όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους -ντόπιους και αλλοδαπούς- και τα δικαιώματα τους».

Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ





1 σχόλιο:

  1. Αν και Πανουσικός, πήγα μια βόλτα στην νταλαρο-συναυλία (ποιος θα το'λεγε) στον άγιο Παντελεήμονα και από ότι είδα, νομίζω πως δεν πρόκειται για "κατοίκους", αλλά κυρίως για οργανωμένους φασίστες. Οι πιο πολλοί κάτοικοι, που ζούνε μες στα σκατά του κέντρου, μέσα στην φτώχεια (όπως και σε άλλες περιοχές), δεν κυνηγάνε με ρόπαλα τους εξαθλιωμένους μετανάστες και πρόσφυγες. Φοβούνται την εγκληματικότητα, φοβούνται και τους μπράβους της χρυσής αυγής. Εκ των οποίων κάποιοι είναι πράγματι αλβανοί (!) - για να καταλάβετε πως οι τύποι δεν έχουν καμία ιδεολογία (ούτε καν ναζιστική) μα μόνο μίσος και πάντα για τους αδύνατους.(Αν σε αυτή την περιοχή τα βάζαν και με τους αλβανούς, απλά θα τρώγανε το ξύλο της χρονιάς τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή