Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Το έντυπο νούμερο 6 των δημοσιευμάτων του τμήματος της Δημόσιας Οικονομίας του Υπουργείου Εσωτερικών κυκλοφόρησε το 1903 με περιεχόμενο "Αλβανικά η αι τρεις ζωσαι διαλεκτοι της ελληνικης γλωσσης υπο Λουκά Ιω. Μπελλου ιατρου και βουλευτου Θηβων"
Το Α' μέρος ξεκινά με την εξής παράγραφο:

"Παιδιοθεν και εξ απαλων ονυχων, ου μην αλλα και πατροθεν και απο παππου και των αλλων προγονων, την Αλβανίαν εμαθομεν να θεωρωμεν επαρχιαν ελληνικην, ως και την Ηπειρον και Μακεδονιαν και Θρακην και Μικραν Ασιαν, τους δε Αλβανους Ελληνας γνησιωτατους και ελληνικωτατους, ωσπερ και τους Κρητας και Κυπριους, με ταυτην μονον την διαφοραν, οτι χρωνται κατ΄οικον ιδια διαλεκτω, καθαπερ οι Τσακωνες."

Ενώ πιο κάτω συνεχίζει

"…. Περιφρονουντες (εννοεί τους αλβανούς μωαμεθανούς) δε τους αλλους ομοθρησκους εκαυχωντο και υπερηφανευοντο οτι προγονους ειχον τους αρχαιους Ελληνας. Ο γνωστος λ.χ ανα την Ελλαδα Φρασαρης, ανωτερος αρχηγος του τουρκικου στρατου κατα το 1854, ερεσας προς τους συναρχοντας Τουρκους, ερριψεν αυτοις την υβριν οτι αυτος δεν ειναι κονιαρης, αλλ΄εχει προγονους τους αρχαιους Ελληνας."

1 σχόλιο: