Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κομισιόν: Εκθεση-εισιτήριο ένταξης στην ΕΕ για την Αλβανία

Τη χορήγηση στην Αλβανία καθεστώτος υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση εισηγήθηκε η Κομισιόν στους «27», παρουσιάζοντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ετήσια έκθεση προόδου των κρατών που επιδιώκουν την προσχώρηση στην ΕΕ.




Στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε επισήμανε πως η Αλβανία έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο και η Επιτροπή θεωρεί πως πρέπει να λάβει καθεστώς υποψήφιας χώρας -υπό τον όρο όμως ότι θα υπάρξουν μεγαλύτερες πολιτικές συμφωνίες και θα εφαρμοστούν πλήρως οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.



«Η Αλβανία έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο, αλλά πρέπει να επιτευχθούν μεγαλύτερες πολιτικές συμφωνίες. Επιτυχία παρατηρείται σε πολλές ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Με όλα αυτά τα δεδομένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να χορηγήσει στην Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας υπό τον όρο να υιοθετηθούν οι άλλες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη και στη Βουλή» υπογράμμισε.


http://www.tovima.gr/world/article/?aid=478862


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου