Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Πόσο μας αγαπούν τα κόμματα τελικά;

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου εκτός όλων των άλλων θα έχουν μια ακόμα ιδιαιτερότητα, θα διεξαχθούν με λίστα.  Ο "δημοκρατικός" αυτός τρόπος δίνει στα κόμματα και την ηγεσία τους τη δυνατότητα  να καθορίσουν οι ίδιοι ποιοι από τους υποψήφιους βουλευτές τους επιθυμούν να μπουν στη Βουλή. Αν μέχρι σήμερα μας σερβίραν όλοι το ίδιο παραμύθι πως κανείς δεν περισσεύει και πως όλοι οι υποψήφιοι είναι ισότιμοι τώρα θα πρέπει να τους κατατάξουν με βάση το πόσο "χρήσιμους" τους θεωρούν για το κόμμα τους.
Για τους ίδιους τους υποψηφίους ο ανταγωνισμός  γίνεται πιο σκληρός γιατί τώρα πια πρέπει να μας πείσουν για τις θέσεις του κόμματος τους και όχι να μας ζητήσουν απλά την ψήφο χάριν κοινής καταγωγής.
Μένει λοιπόν να δούμε πόσο σημαντικό θεωρούν τα ελληνικά κόμματα την ύπαρξη εκπροσώπων των βορειοηπειρωτών στην ελληνική βουλή.
 Προσωπική μου πεποιθηση, όπως και πολλών άλλων συμπατριωτών μου, είναι πως μας χρησιμοποιούν μόνο για να συμπληρώνουμε τα ψηφοδέλτια. Βεβαια, δεν απουσιάζουν ν και κάποιοι αθεράπευτα ρομαντικοι (για να μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς) που πιστεύουν και υποστηρίζουν  πως είναι έτοιμοι να διαδραματήσουν βασικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου