Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ο ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Ο ΝΑΟΥΜ

Πριν από μερικές εβδομάδες παρακολουθούσαμε  όλοι έκπληκτοι το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρώσων να επεμβαίνουν ωμά στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο δεύτερος μάλιστα έφτασε στο σημείο να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει την αποφυλάκιση του Εφραίμ.

Χθές έγινε γνωστό πως το Εφετείο Κορυτσάς καταδίκασε με ένα χρόνο φυλάκιση χωρίς αναστολή τον πρόεδρο της Ομόνοιας Κορυτσάς και μέλος του προεδρείου του κόμματος MEGA, Ναούμ Ντίτσο. Μέχρι  αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή καμία αντίδραση από το επίσημο ελληνικό κράτος, ούτε ακόμα από το κόμμα της ΝΔ που μόλις πριν μερικές ημέρες ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε δεχτεί στο γραφείο του το Ντίτσο ως εκπρόσωπο του κόμματος των Ελλήνων.
Εκτός και αν όλοι τους φοβήθηκαν πως μια επίσημη δήλωση στήριξης στο Ντίτσο θα ενίσχυε την εικόνα της Ομόνοιας Κορυτσάς και κατ επέκταση του MEGA σε βάρος του επίσημου συνομιλητή όπως εμφανίζται το ΚΕΑΔ.

Χθες, μάλιστα, ο πρόερος του ΚΕΑΔ και ο πρόερος της Ομόνοιας είχαν συνάντηση με τον υπουργόεξωτερικών της Ελλάδας. Έγινε αναφορά στο θέμα από πλευράς των εκπροσώπων μας;
Για να δούμε, τώρα που έβγαλε ανακοίνωση στήριξης το παράρτημα Ομόνοιας στην Κορυτσά, θα υπάρξει και έπίσημη αντίδραση του ελληνικού κράτους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου