Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Πόσο αγαπάμε, τελικά ,αυτή τη χώρα;


Στο 36,3% η ανασφάλιστη εργασία το α΄ τετράμηνο


Σχεδόν τέσσερις στους 10 εργαζόμενους εργάζονται ανασφάλιστοι. Βάσει των επίσημων στοιχείων του ΣΕΠΕ, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2012, η αδήλωτη εργασία έφθασε το 36,3%, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 που το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν 28,9%.

Το ΣΕΠΕ, πραγματοποίησε κατά το συγκεκριμένο διάστημα, συνολικά 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλιστοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν Έλληνες και οι 2.813 αλλοδαποί. Έτσι, καταρρίπτεται και ο μύθος που θέλει την ανασφάλιστη εργασία να είναι «προνόμιο» των αλλοδαπών.

Οι κλάδοι που ελέγχθηκαν, βάσει του σχεδιασμού του ΣΕΠΕ, είναι αυτός του επισιτισμού, (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), τα βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία - βενζινάδικα, μεταφορές και λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας (security), καθώς και επιχειρήσεις φασόν. Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού όπου όμως έγινε και το 55% των ελέγχων.


Ρ. Σαλούρου



Πηγή:www.capital.gr

Και όπως πολύ σωστά επισήμανε και ένας σχολιαστής,  μισοί απ' αυτούς θα είναι εγγεγραμένοι και στα μητρώα του ΟΑΕΔ για να λαμβανουν το σχετικό επίδομα.
Διπλή ζημιά, λοιπόν, για το πολύπαθο ελληνικό κράτος. Και δεν καταβάλονται οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΟΑΕΔ καταβάλει το μηνιαίο επίδομα.
Πότε θα αρχίσουμε να αγαπάμε πραγματικά την πατρίδα μας; Πότε θα σταματήσουμε να μεταφέρουμε τις ευθύνες στους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους τοκογλύφους και ο,τι άλλη μαλακία μας έρθει στο κεφάλι;
Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι οικονομικό. Είναι πρωτίστως θέμα νοοτροπίας και κουλτούρας.
Το ίδιο κουτσαβάκι που θα περάσει το φανάρι με κόκκινο, είναι το ίδιο  που θα αδειάσει το τασάκι του αυτοκινήτου στη μέση του δρόμου, είναι το ίδιο  που οποιαδήποτε εισφορά προς το δημόσιο θα τη βαφτίσει "χαράτσι", ο ίδιος που θα αφήσει ενοίκια και κοινόχρηστα απλήρωτα και ο ίδιος που θα ξοδεύει 500 ευρώ το μήνα για καφέ και τσιγάρο.
Διότι, αν μας κόψουν και το τσιγάρο τι άλλο μας έμεινε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου